HockeyNews
PLUS

Omark skeptisk till fortsatt slutspel i KHL: "Världen lider"

(13251) Linus Omark/Salavat Julajev
(c) photo.khl.ru Svetlana Sadykova

Publicerad: 16 mars 2020

FacebookXWhatsApp

KHL har ännu inte avslutat säsongen trots problemen med coronaviruset i världen. Salavat Julajevs svenska stjärnforward Linus Omark är skeptisk.

– Det är en ovanlig situation. Världen lider och hockey är förmodligen inte det viktigaste nu, säger Omark till Chapionat.com.

Till skillnad från de övriga stora ligorna inom hockeyn har ryska Kontinental Hockey League (KHL) ännu inte fattat beslut om slutspelet ska fortsätta som vanligt eller avbrytas. Det är dock ett beslut som väntas bli fattat under måndagen.


Under helgen blev det klart att den finska KHL-klubben Jokerit, med svenskarna Viktor Lööv och John Norman i laget, drar sig ur slutspelet Gagarin Cup med omedelbar verkan på grund av det pågående virusutbrottet.


LÄS MERBekräftat: Jokerit hoppar av KHL-slutspelet – färdigspelat för svenskduon


Därför står SKA St Petersburg, som skulle ha mött Jokerit i sin kvartsfinal, utan motstånd då slutspelet drar igång på tisdagen.


– Alla ligor avbryter säsongen och kanske det är det bästa alternativet. Det är inte upp till oss (spelare) att bestämma, men det finns inget roligt i att spela matcher utan fans. Jag tror att det är bättre för KHL att avsluta säsongen, men det är ett beslut för ligan. Vi är redo att spela, jag kommer att göra vad de säger till mig men om säsongen avbryts förstår jag, säger Omark till Championat.com .


Linus Omark, 33, har varit en stort bidragande faktor till Salavat Julajev kunde slå ut Avangard Omsk med 4–2 i matcher i åttondelsfinalen där han vräkte in 12 poäng (1 mål, 11 assist) på de sex matcherna.


Slutspelat i KHL-slutspelet. Det vore det bästa, enligt stjärnforwarden Linus Omark. Foto: (c) photo.khl.ru Vladimir Bezzubov.


Omark ser helst inte att KHL-slutspelet skjuts upp utan att man tar beslut att antingen fortsätta direkt eller avsluta säsongen


– Det skulle vara fel om SKA går in i nästa omgång. Jag tror inte att någon kommer att gilla det, säger Omark, som säger sig ha svårt att se någon lösning som alla skulle vara nöjda med.


LÄS MERKontraktslösa i KHL – flyttar de hem till SHL nästa säsong?


Själv följer han noga med i rapporteringen runt coronaviruset och håller sig uppdaterad.


– Jag isolerar mig redan. Vi har träning på morgonen, men efter den åker jag genast hem. Det är en ovanlig situation. Världen lider och hockey är förmodligen inte det viktigaste nu. Det viktigaste är hälsan, det är viktigare än sport, säger Linus Omark.


Det kazakiska laget Barys Nur-Sultan, som ska möta Sibir Novosibirsk i kvartsfinalen med start på tisdagen, kan inte ha matcher på hemmaplan i Kazakstan. På måndagen kom besked att även Barys drar sig ur slutspelet, vilket skedde före liknande besked från ligan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)