HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Jokerit hoppar av KHL-slutspelet – färdigspelat för svenskduon

(13230) John Norman
(c) http://photo.khl.ru Sergei Babunov

Publicerad: 14 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Säsongen är över för svenskduon Viktor Lööv och John Norman. På lördagseftermiddagen bekräftade Helsingforsklubben Jokerit att man drar sig ur KHL-slutspelet.

I förrgår kom beskedet från finländska myndigheter. Allmäna evenemang för fler än 500 deltagare stoppades, och precis som i flera andra europeiska länder så har den inhemska toppligan Liiga valt att avsluta säsongen.

Något sådant beslut har däremot inte tagits i KHL. Och hur beskedet skulle komma att påverka finländska Jokerit, som tagit sig till fram till kvartsfinal i Gagarin Cup, har varit oklart. Fram tills nu.

Tidigt på lördagen skrev tidskriften Iltalehti, som hänvisade till en trovärdig källa, att säsongen skulle ha nått sitt slut även för Helsingforsklubben.

På lördagseftermiddagen bekräftade KHL-klubben att man inte kommer att spela vidare i slutspelet. I en text på sin hemsida skriver man följande:

"Jokerit har i dag fattat beslut om att dra laget från Gagarin Cup-slutspelet i Kontinental Hockey League. Beslutet fattades på grund av regeringens riktlinjer som gavs denna vecka om spridningen av coronaviruset. Jokerit planerade att spela mot SKA Saint Petersburg i andra omgången av Gagarin Cup-slutspelet som börjar den 17 mars. Efter långa samtal mellan klubbledning, läkare och spelare fattades beslutet att inte resa till Sankt Petersburg och dra tillbaka laget från slutspelet. Beslutet baserades på oro över spelarnas och personalens hälsa samt att försöka bromsa spridningen av coronaviruset genom att följa riktlinjerna från regeringen och tjänstemän vid det finska institutet för hälsa och välfärd". 
Även Jokerit-basen, förre storspelaren Jari Kurri,  har uttalat sig via hemsidan:

–  Detta är exceptionella tider och de kräver exceptionella åtgärder. Människans och vårt samhälls välbefinnande och hälsa är av största vikt och Jokerit vill ta sitt ansvar i saken. Vi har hållit grundliga diskussioner med våra lagdoktorer och spelare och tillsammans kommer till denna slutsats. Det är ett mycket svårt men nödvändigt beslut, säger Jari Kurri.

Jokerit, som slutade på en tredjeplats i KHL:s västra konferens, skulle på tisdag ha spelat den första matchen i St. Petersburg inför tomma läktare i den ryska storstaden. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)