HockeyNews
PLUS

Inför Allettan: Lindlöven – ”Senast var det lite infekterat”

(11626) Isak Mantler
Skärmdump Stay-Live Grums

Publicerad: 21 december 2019

FacebookXWhatsApp

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Lindlöven.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Lindlöven
Serie: Allettan Norra (Fyra i Hockeyettan Västra)
Vem: Isak Mantler
Varför: Viktig keeper som är solklar etta och tillhör toppskiktet i ligan.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Lagets insats har varit bra, vi har haft många spelare in och ut, jag tror att det bara är fem, sex spelare som varit med alla matcher. Det tyder på att vi haft ett bra grundspel som gjort att vi varit bra över tid. Vi siktade på att komma topp fem och slutade fyra, så det är bra.

– Mitt eget spel, jag har presterat på en bra nivå och framför allt varit jämn. Det tycker jag att jag har varit under en ganska lång tid, men jag känner att jag tagit kliv i min utveckling så det känns bra. Jag har förbättrat mitt positionsspel och mitt tålamod.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Väsby eller Östersund. Vi spelade jämna matcher mot Väsby på försäsongen och de var bra redan då. Östersund har ett bra lag och de vann också sin serie. De kommer vara i toppen och fightas.

Vilka lag missar playoff?
– Vallentuna och Kiruna IF, jag tror att de andra lagen har mer att plocka av och lite mer rutin av att spela i Allettan.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Vi fick ju bara med oss Borlänge från grundserien så jag får säga dem. Senast vi möttes var det lite infekterat, det var några situationer som inte var så uppskattade från båda håll. Jag tror det kommer följa med till Allettan. Det blir roligt.

Vad är rimligt att förvänta sig av Lindlöven i Allettan?
– Att vi tar oss till playoff. Vi har ett bra lag och när vi spelar som vi ska då är vi bra. Vi har visat att vi kan vara bra på en jämn nivå. Efter det får vi se. Jag skulle tro att vi kanske kommer vara i mitten, det är flera lag som Väsby och Östersund och Hudiksvall kanske som varit med och som kommer vara i toppen.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Jag måste säga Alexander Kovalonok, det är en otroligt skicklig spelare som gör sina medspelare bättre och producerar massor med poäng. Sen har vi en back, Jesper Broeng, han är också väldigt skicklig och rolig att titta på.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Markus Persson i Borlänge, jag har inte jättebra koll på spelarna längre upp i landet, men Persson är en väldigt skicklig spelare som producerar poäng. Sen har jag spelat med Anton Tano i Teg, det är samma där, en väldigt skicklig spelare och en otroligt bra lagkamrat.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. 

---------------

4. Piteå

5. Borlänge

6. Hudiksvall

7. Lindlöven

8. Teg

---------------

9. 

10. 


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)