HockeyNews
PLUS

Inför Allettan: Teg – ”Blir nog inte underskattade”

(11574) Anton Tano
Skärmdump Stay-Live Piteå

Publicerad: 19 december 2019

FacebookXWhatsApp

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Teg.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Teg
Serie: Allettan Norra (Trea i Hockeyettan Norra)
Vem: Anton Tano
Varför: Viktig spetsforward och lagets bästa målskytt med 13 kassar på 16 matcher.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Jag tycker vi har varit jättebra och får vara nöjda med det vi presterat. Mot topplagen har vi spelat vår bästa hockey, det är som att vi skärper till oss lite extra.

– Det har blivit en lite annorlunda roll för mig i år än tidigare. Jag har spelat med två passningsskickliga spelare så det har ramlat in lite fler puckar.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Jag tycker Piteå är det bästa laget, de är absolut svårast att spela mot. De har så många hot och en bra målvakt. Borlänge var bra när jag spelade i den västra serien, men jag har inte så stor koll på dem nu.

Vilka lag missar playoff?
– Jag hoppas att det inte blir vi i alla fall. Östra har ett rykte om sig att inte vara jättevass, men det kommer vi ju få se nu. Ska jag höfta något får jag säga Vallentuna. Jag vill inte säga Kiruna IF, för det är ju mitt Kiruna-lag....så då säger jag Boden.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Det blir helt klart Boden, det har varit mycket känslor mot dem, det startade redan ifjol och det har hållit i sig. Det är väl inte helt ovanligt att det blir mest känslor i Bodens matcher, det är det lag som spelar tuffast och som tänjer mest på gränserna.

Vad är rimligt att förvänta sig av Teg i Allettan?
– Vi kommer nog ligga kring mitten, det ska mycket till för att vi ska vara uppe i toppen. Nu har vi ju tappat vår förstecenter Elias Edström också som brutit handleden. Det är ett stort avbräck. Vi har varit så bra att de flesta vet var vi är, har man koll på vilka vi är i laget då blir vi nog inte underskattade.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– En spelare som inte är sevärd men som är grymt nyttig är vår kapten Kim Sehlstedt, han är så smart att han skulle kunna spela på högre nivå och göra det bra. En sevärd spelare som inte fått det att lossna i år är Petter Grefve, han är underhållande. Jag tror han kan explodera nu, han har alla verktygen.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Max Lalander i Lindlöven, jag har spelat mycket med honom och där får man se upp. Han kan vara helt osynlig och sen smäller han in två puckar från kanten. Ingen gör så många skitmål som han. Och så Joakim Högberg i Piteå, han gör mål även om han har en dålig dag.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. 

---------------

4. 

5. Borlänge

6. Hudiksvall

7. 

8. Teg

---------------

9. 

10. 


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)