HockeyNews
PLUS

Horsky tillbaka i hetluften: "Skönt att vara uppskattad igen"

(10366) Horsky
Bildbyrån

Publicerad: 16 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Efter turbulensen i Karlskrona HK är Phil Horsky tillbaka som tränare i Vimmerby. Han fick en kanoncomeback när smålänningarna slog tillbaka Mörrum med 3–0 i "Lejonkulan".

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter Peter Nordströms sorti  har Vimmerby två raka segrar. Först den moraliskt viktiga derbysegern mot Tranås där man vände ett 0–3-underläge till seger. På onsdagskvällen var österrikaren Phil Horsky tillbaka i båset – som en vinnare.

Han vill inte tala om det som hände i Karlskrona under sommaren, men berättade gärna vad han har sysslat med efter att ha lämnat den allsvenska klubben i början av september.

 Jag har varit på studiebesök i Örebro och sett träningar och matcher. Även en del i Karlskoga. Haft daglig kontakt med tränarna för att få fler verktyg i min verktygslåda, säger Phil Horsky till HockeyNews.se.

Tanken var att fortsätta med det under hösten, men när gamla klubben Vimmerby hörde av sig var det inte speciellt mycket att tveka på.

– Det är fantastiskt fint att träffa alla som jobbar inom föreningen. Många härliga människor och det är skönt att vara uppskattad igen, säger Horsky.

Horsky fick en pangstart i comebacken när Vimmerby stängde ner Marcus Paulsson och Co i Mörrum med en 3–0-seger.

– Det finns en stor passion i laget och det var egentligen inget snack om det i dag. Alla fyra kedjor spelade med en hög intensitet och det var strukturerat spel.

Antar att det gnuggats en del försvarsspel på träningarna sen du tog över?

– Absolut, bara fokus på försvarsspelet. Även Tekningar och spelet generellt över hela banan. Vi har bara haft två ispass men spelarna har varit väldigt mottagliga och tagit till sig instruktionerna snabbt.

Var det ett stukat gäng du återvände till efter allt som har hänt den senast tiden i klubben?

– Inte så farligt. Det finns gott om karaktärer i laget och attityd i gruppen, säger Horsky, som inte har gett upp hoppet om en plats i Allettan.

– Så klart vill vi dit. Vi vill vinna varje match, inget snack om saken. Vi ska inte gömma oss utan köra på. Det finns en stor potential i gruppen.

Större än i fjol då ni gick till playoff 3 och var inte långt ifrån att slå ut Kristianstad?

– Första känslan är att den här gruppen visar en större mognad och har bättre spelförståelse och är taktiskt skickligare. Jag gillar blandningen. Det är definitivt inte ett sämre lag, säger Horsky.


LÄS MER: "Bländande bakåt, men ingenting framåt - kanske dags att värva?

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)