HockeyNews
PLUS

Mörka lördagen som fick ett lyckligt slut för Vimmerby

(10289) Mika - redigerad 3
BildbyårN/Staylive Tranås AIF

Publicerad: 12 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Tränaren lämnade, förstemålvakten skadad och 0–3 tidigt borta i ett derby. Nog trodde många på att Vimmerby skulle rasa samman fullständigt. I stället vände man på steken och det kom ut något gott ur den mörka oktoberlördagen.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Jag har i en tidigare kommentar belyst Vimmerby och deras så kallade baksmälla efter fjolårets succésäsong. Efter den kommentaren har väl laget spottat väl laget upp sig lite, men 2–7 hemma mot Kallinge/Ronneby i onsdags blev droppen för både Peter Nordström och Vimmerbyledningen. Eller det borde ha varit i alla fall.  Utåt sett säger man att Peter Nordström sagt upp sig, samtidigt som det står att man har tagit detta beslut i samförstånd.

I lokalmedia pratar lagkaptenen Jakob Karlsson om att det funnits samarbetssvårigheter mellan sportchefen Morgan Persson och tidigare nämnde Nordström. Och det är ju inte särskilt lysande då vi knappt kommit in en tredjedel av grundserien. Snacka om att ha misslyckats i rekryteringsarbetet. Ett stort underbetyg till Persson, som har fått en blytung start efter att fått ta över efter succémannen Daniel Stolt, numera i SHL med IK Oskarshamn.

Nu snackas det givetvis om att Phil Horsky kan komma att återvända till Vimmerby. Ett drömnamn för Vimmerby som gjorde ett suveränt jobb med klubben i fjol. Som bekant fick Horsky lämna allsvenska Karlskrona HK innan festen ens börjat i början av hösten. Ja, det kanske inte hade varit helt fel med en återkomst där för både Vimmerby och Horskys del.

Med Nordström borta och dessutom förstamålvakten Tomas Rydén skadad så var inte oddsen direkt på Vimmerbys sida i bortaderbyt med Tranås AIF. Men se på fan – laget vände ett 0–3-underläge till 6–4 och tog en blytung derbyseger. Stjärnforwarden Roman Semjonov (två sista målen) och reservkeepern Oscar Walldén (räddade en straff) hjältar i Vimmerby.


Grym moralhöjare för det sargade laget. Mattias Lindén, som ledde Vimmerby mot Tranås, lär nog sova gott i natt.

***
Seriefinalen i Ljungby mellan Troja och Nybro blev precis så tät och målsnål som förväntat. Troja dominerade den första perioden och det var, ursäktat tjatet, Robin Johansson i Nybromålet, som höll kvar gästerna i matchen. Trots Trojadominansen under stora delar av matchen så växte Nybro ju längre den pågick och lyckades vinna matchen efter förlängning.

Avige trollkarlen Fabian Ilestedt matchhjälte med två mål (ett på straff). Nybro är och i med segern serieledaren i Hockeyettan södra, en poäng före just Troja/Ljungby.

***

I matchen mellan Mörrum och Kalmar var det öppna spjäll åt bägge håll. Mörrumsledning med 3–0 blev 3–3 efter två perioder. I den tredje perioden tog Mörrum ledningen både en och två gånger. Till slut blev det seger Goiset efter straffar i en underhållande fajt. Annars var det som vanligt Marcus Paulsson-show i Jössarinken. Den här kvällen blev det en 3+0-meny för hemmasonen, som står noterad 15 poäng (9+6) på åtta matcher. Paulsson är inblandad i nästan 50 procent av Mörrums mål, galet!

Poängen i all ära, men när hade Hockeyettan sådan kvalitativ spelare som Marcus Paulsson? Paulsson bär Mörrum på sina axlar och det är fantastiskt att han väljer att "trappa ner" när han fortfarande är en väldigt skicklig hockeyspelare.

Sedan är jag tveksam om det räcker till någon Alletta den här hösten, men det känns som att Mörrum bara bli bättre och bättre under Peter "Piva" Johanssons vingar.

Mer läsning: 
Lista: "Hallå, var är ni? 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)