HockeyNews
PLUS

Officiellt: Lämnar Örebro – för Linköping

Rasmus Rissanen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2024

FacebookXWhatsApp

För en vecka sedan kunde Hockeynews avslöja att Rasmus Rissanen var nära spel i Linköping.
På onsdagen gick klubben ut och bekräftade värvningen.
– Det är en backtyp vi har letat efter, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson till Hockeynews.

Den 19 april kunde Hockeynews avslöja att detaljer återstod innan Rasmus Rissanen skulle skriva på för Linköping, något som dock dementerades kraftigt av klubbens sportchef Peter Jakobsson.

– Då får du nog ringa Tony Mårtensson och se om han håller på med ett eget bygge, sa han då.

Nu har de sista detaljerna fallit på plats och på onsdagen bekräftade Linköping att de gjort klart med den defensive backen.

– Det känns så klart riktigt bra för oss att Rasmus kommer att spela i LHC under de närmaste åren. Det är en backtyp vi har letat efter, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson till Hockeynews.

Rasmus Rissanen representerade Örebro under sex säsonger men flyttar nu tolv mil söderut för att representera Linköping. Den 32-årige finländaren har skrivit på ett tvåårsavtal med LHC och ser fram emot äventyret.

– Det känns väldigt bra och jag är exalterad över att få vara en del av Linköping de närmsta två åren. Jag har bara hört bra saker om laget och klubben. Då jag har mött LHC ett antal gånger de senaste säsongerna så har jag på väldigt nära håll sett och upplevt att man bara blir bättre och bättre. Den senaste säsongen får man väl ändå säga gav ett hyfsat tecken på att man är på väg i god riktning, säger Rasmus Rissanen till klubbens officiella hemsida.

Den finske landslagsbacken noterades för totalt 258 matcher och 64 poäng i Örebrotröjan. Backen ansluter dock inte till Linköping förrän den 26 september på grund av skattemässiga skäl, enligt Hockeynews uppgifter.

Således missar han åtminstone en match.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)