HockeyNews
PLUS

Luleå värvar finsk mästare: ”Väldigt skicklig”

Anton Levtchi
Foto: Bildbyrån/montage.

Publicerad: 3 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Det har varit en illa dold bevarad hemlighet.
Nu är Tapparas guldhjälte Anton Levtchi presenterad av Luleå.
– Jag har hört mycket gott om Luleå Hockey, säger han i ett pressmeddelande.

Anton Levtchi har precis blivit finsk mästare med Tappara. Nu flyttar han till Sverige och precis som det rapporterades om redan i vintras är det Luleå som lyckats landa stjärnvärvningen.

– Vi är mycket glada att få hit Anton. Han är en väldigt skicklig spelare med bra spelförståelse kombinerat med ett målsinne. Vår förhoppning är att han ska bidra till vårt offensiva spel med både mål och passningar, säger Luleås vice gm Ulf Engman till Luleås hemsida.

Sejouren i Luleå kommer dock bara bli ettårig eftersom Tappara redan nu sajnat upp honom från och med säsongen 2025/2026.

– Jag är mycket ivrig att få komma till Luleå. Jag har hört mycket gott om Luleå Hockey och jag ser också fram emot spel i SHL. Jag är en spelare som alltid vill bli bättre och spel i den svenska ligan blir ett nytt steg i karriären, säger Levtchi på klubbens hemsida.

Anton Levtchi har blivit mästare med Tappara tre år i rad och har öst in poäng under sin tid i klubben. Den här säsongen blev det 57 poäng, varav 19 mål och och 38 assist. Därtill vann han både skytte- och poängligan i slutspelet på vägen fram till guldet.

Den 28-årige forwarden har även provat på NHL-spel med Florida Panthers tidigare, dock utan någon större lycka.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!