HockeyNews
PLUS

Hansson om framtiden och klubbens identitet

Roger Hansson
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 1 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Efter grundserien var det inte många som trodde på Rögle. Men sedan fick klubben fart i slutspelet men föll i finalen mot Skellefteå. Nu pratar Rögles tränare, Roger Hansson om framtiden och klubbens identitet till HD.

Roger Hansson klev in som assisterande tränare i Rögle denna säsongen. Men den 12 december tog han över som huvudtränare när Cam Abbott inte blev kvar. HD skriver att det ser ut som att Hansson blir kvar i klubben över flera år.

– Nu får vi landa i detta och ha lite exitsamtal med killarna, säger han. Och samtidigt blicka framåt. Det måste tas snabba beslut, vi är sent på det och sommarträningen blir bara fyra–fem veckor lång. Vi som klubb behöver agera omgående, säger Hansson till HD.

Han säger till sajten att han gärna jobbar vidare i Rögle. Men han pratar även om klubbens identitet och att han vill att det ska byggas upp en stark identitet kring Rögle.

– Om du tittar på Skellefteå spelar de inte så annorlunda hockey med ”Robban” [Robert Ohlsson] i båset. Växjö har inte direkt förändrats för att Jörgen [Jönsson] ersatt Sam [Hallam]. Det skulle jag gärna vilja vara en del av, att sätta den identiteten ännu starkare. Det ska vara cementerat: vem är vi?, säger Hansson till HD.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!