HockeyNews
PLUS

DIF-chefen byter allsvensk klubb – blir vd

(2294) Tobias Pehrsson
Bildbyrån

Publicerad: 3 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Efter sex säsonger som bland annat utvecklingschef i Djurgården lämnar Tobias Pehrsson klubben.
Han får ett nytt toppjobb i sin tidigare förening Almtuna.

Det är nu officiellt att Tobias Pehrsson, 39, blir ny vd och klubbdirektör för allsvenska Almtuna.
Under sex år har han i Djurgården varit sportchef, utvecklingschef och varit en länk mellan ungdoms- och juniorsidan upp till herrarnas A-lag.
Pehrsson har varit i Djurgården mellan 2018 och 2024 och flyttar nu tillbaka till Almtuna.
– Det känns så klart vemodigt att lämna Djurgården där jag haft en utvecklande resa. Samtidigt blir det en helt ny möjlighet för mig att nu tillträda som klubbdirektör och arbeta med hela föreningen, säger Tobias Pehrsson till Uppsalaklubbens hemsida.

Viktig roll i Almtuna

Han har tidigare bland annat varit assisterande tränare i Almtuna.
– För att kärnverksamheten skall utvecklas, behövs en väl kommunicerad varumärkesstrategi för hur vi vill synliggöra föreningens vision, strategi och arbetssätt. Att kommunicera den resa föreningen har för avsikt att göra till 2030. Ett omtag och krafttag behövs med syfte att skapa tillväxt tillsammans med våra intressenter, så som partners, supportrar, ledare, spelare och föräldrar. Det behövs en välfungerande affärsverksamhet kopplat till ett affärsnätverk, där vi skapar en mötesplats för affärsnytta, exponering samt association. Vi behöver bli mer relevanta, därmed ge fler människor möjligheten till att bidra - påvisa vikten av varför vi gör detta - för staden Uppsala, länet Uppland och slutligen för samhällets bästa, säger Tobias Pehrsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!