HockeyNews
PLUS

Camper öppnar för återkomst i Leksand

(20523) Carter Camper
HockeyNews.se/Bildbyrån (montage)

Publicerad: 3 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Carter Camper blev nyligen mästare med finska Tappara.
Nu öppnar amerikanen för att återvända till Leksand.
– Leksand är ett så speciellt ställe för mig och min familj, säger han till Falu-Kuriren.

Guldfirandet i Finland har precis hunnit lägga sig. Carter Camper och hans Tappara slog Pelicans med 4–1 i finalserien och är därmed finska mästare.

Den tidigare Leksandsforwarden är utan kontrakt inför nästa säsong och amerikanen har hunnit bli 36. I en intervju med Falu-Kuriren berättar han om framtidsplanerna och sin tid i Leksand:

– Leksand är ett så speciellt ställe för mig och min familj att det för alltid kommer att kännas som vårt andra hem. Människorna som bor där är helt fantastiska och bryr sig verkligen om en. Det var tre makalösa år.

– Vi blev som en enda stor familj i Leksand, med spelarna i laget och folk vi umgicks med. (Mikael) Ruohomaa sa det bra det där om ”vänner för livet”. Mina äldsta grabbar gick i skola i Leksand och lärde sig svenska. Jag kan inte säga nog många bra saker om det där stället, och jag skulle älska att se fansen på läktarna en gång till.

På frågan om det är läge för en comeback i klubben, säger han:

– Haha, det får du fråga dem om. Men så här, det finns bara ett par platser jag skulle kunna tänka mig att spela på om jag fortsätter min karriär. Cleveland är ett. Leksand ett annat. Ja, kanske Sverige över huvud taget.

Carter Camper noterades för totalt 48 poäng på 60 matcher i grundserien och svarade för ytterligare sju poäng på 16 matcher i slutspelet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!