HockeyNews
PLUS

Fem spaningar från Malmö – Luleå: ”Var är Luleås stjärnor?”

(9950) Jack Connolly
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2019

MALMÖ. Malmö tog säsongens första seger hemma mot Luleå efter en stabil insats. Däremot fanns det en hel del saker som oroade hos gästande Luleå. 

Här bjuder HockeyNews utsände reporter, Mattias Persson, på fem spaningar från matchen. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Var är publiken, Malmö?

Bara strax över 9000 i publiken i premiären mot värsta rivalen Rögle. I lördagens match mot Luleå var knappt 5100 personer på plats i Malmö Arena, vilket är under all kritik. I en match mot Luleå en lördag bör där åtminstone vara 7000 på plats. Frågan är varför publiken inte sluter upp kring sitt lag? Visst, fotbollssäsongen är i full gång men Malmö FF spelar inte idag. Marknadsföringen sköts snyggt, så det är inte den biten som är problemet. Borde inte hockeysuget vara på topp i början av säsongen? Jag fattar det inte.

Inte ens arbetsinsatsen var där

Sen Thomas ”Bulan” Berglund kom in i Luleå har jag vant mig vid att se ett hårt jobbande lag i varje match, den hetlevrade tränaren tummar inte på något. Men mot Malmö var det inte mycket som stämde, det mest alarmerande var att spelarna inte ens såg ut att gå på max. Visserligen ska det inte undgås att Malmö var bra, men man bör åtminstone kunna kräva att det hårda jobbet och hungern finns där. Det gjorde det inte i dag – och då ser det också ut som det gör. 

Åtgärdat bristerna

I såväl premiären mot Leksand som i derbyt mot Rögle var försvarsspelet i Malmö under all kritik. Det var slarvigt, okontrollerat och alldeles för lite fysisk närvaro. Nu har Peter Andersson och gänget åtgärdat bristerna och gått tillbaka till grunderna. Mot Luleå var det en helt annan struktur och disciplin i försvarsspelet. När det funkar är Malmö som allra bäst och då vinner laget också matcher. 

Var är Luleås stjärnor?

I fjol ledde Jack Connolly Luleås offensiv tillsammans med Niklas Olausson, men i år har amerikanen haft en tung start. Efter fyra matcher står han noterad för 0 poäng, vilket är allt annat än godkänt. Han måste upp i en betydligt högre nivå, framförallt när spelgeniet Niklas Olausson är borta, om Luleå ska kunna få fart på sin offensiv. Det finns fler som laget måste kräma ut mer av, däribland de finska nyförvärven Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki som tillsammans bara stått för en poäng framåt så här långt. 

Lite arbetsro för Malmö

Två raka förluster för Malmö blev inte till tre. Man kan ju fråga sig vad som hade hänt då? Hur hade laget hanterat det? Under Peter Anderssons ledning har laget knappt haft några motgångar, så det hade varit en helt ny situation nere i södra Skåne. Nu slapp man krisstämpeln och i stället får laget lite arbetsro och saker att jobba med i lugn och ro inför den kommande matchen mot Färjestad på nästa torsdag. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS