HockeyNews
PLUS

Efter succéinhoppen – Lidö tillbaka i Djurgården

(31827) Carl Lidö
Mattias Ek/Hockeynews

Publicerad: 4 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Carl Lidö, 20, är tillbaka i Djurgården efter sina två succéartade inhopp för snart en månad sedan.
Och han är högaktuell för ett nytt inhopp i Hockeyallsvenskan.

När Djugårdsmålvakten Hugo Hävelid, 20, var på junior-VM i Göteborg vid jul och nyår kallades Carl Lidö, 20, in från Tyresö/Hanviken i Hockeyettan för att vara reserv till Viktor Andrén.

Lidö, som var hos Djurgården och tränade redan i somras, visade fin form på träningarna på Hovet och i bortamötet med Nybro den 5 januari fick han chansen att göra debut för Djurgården i Hockeyallsvenskan.

Lidö tackade för förtroendet, räddade alla 28 skotten och fixade första nollan för Djurgården den här säsongen. Två dagar senare fick han en ny chans, tog 29 av 30 skott och det blev en 4–1-seger mot Västervik.

Nu är han tillbaka och tränar med Djurgården.

LÄS MERHolmqvist fick ge upp – då storspelade Lidö för DIF

– Tanken är att lite lära sig från förra året med målvaktsskador så vi vill ha tre målvakter igång när vi börjar närma oss slutet av säsongen så det är egentligen ingen större grej än så, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist till Hockeynews.

Under förra vårens slutspel fick Djurgården först Carl Lindbom skadade och sedan också Matthew Galajda under en tid. Då fick den registrerade tredjemålvakten, Jesper Myrenberg från färdigspelade SHL-klubben Linköping, kliva in i handlingen och gjorde bra ifrån sig.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Carl Lidö är ambitiös och gillar den nya chansen hos Djurgården.

– Jag ska toligtvis tillbaka (till Tyresö) i helgen och kanske spela en match och sedan tillbaka hit och träna i nästa vecka, säger Lidö till Hockeynews.

Blev det mycket reaktioner efter dina två inhopp i Djurgården?

– Jo, det blev det. Det var kul, det var många som hörde av sig.

LÄS MERIlskan i DIF – vill ha med Grewe mot Brynäs

Hur har det gått i Allettan efter inhoppet i Djurgården?

– Det har väl gått ganska bra. Lite upp och ner. Vi har haft några tuffa förluster i Tyresö, men vunnit några också. Vi kommer nog att studsa tillbaka och komma igen i den där serien.

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel om att ha Carl Lidö tillbaka:

– Han tränar med oss just nu så han kommer säkert att stå nån match framöver för att testa honom och han får lite mer erfarenhet också.

När Djurgården lånar in Lidö kommer J20-målvakten Teodor Munther i sin tur bli utlånad till Tyresö/Hanviken.

– Vi får samtidigt jättebra seniormatcher för Munther som är i J20. Vi får se hur upplägget blir. Det finns ett bra samarbete med dem och de är väldigt förstående för killar som gör resor, säger Michael Holmqvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!