HockeyNews
PLUS

Sandberg slutar – hyllas på Hovet av AIK:arna

(31614) Christian Sandberg hyll
Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Christian Sandberg spelade 657 matcher i SHL och Hockeyallsvenskan med AIK. Nu har den 36-årige centern slutat – och ska hyllas på Hovet.
– Det ska bli grymt kul att se och jag ser fram emot lite gåshud, faktiskt, säger AIK:s nya lagkapten Richard Gynge till Hockeynews.

Under sex säsonger var Christian Sandberg, 36, lagkapten i AIK. Med undantag av två säsonger i SHL med HV71 spelade ”Sampa” enbart för Gnaget under sin långa hockeykarriär.

Nu har han bestämt sig för att det räcker med tekningar, tacklingar och hårt slit på isen.

När AIK tar emot Kalmar på onsdagskvällen kommer Hovet att fyllas av folk som framför allt vill hylla en smått legendarisk spelare.

– Det är fantastiskt att ha fått spela med honom i ett antal säsonger. Det är häftigt vad han har betytt för AIK. Det är härligt att han blir hyllad av så mycket AIK:are. Det ska bli grymt kul att se och jag ser fram emot lite gåshud, faktiskt, säger Richard Gynge som har tagit över som lagkapten efter Christian Sandberg.

LÄS MERAvslöjar: Efter succén i derbyt – lämnar för spel i SHL

Ditt bästa minne med Sandberg?

– Det är när vi gick upp, solklart. SHL-avancemanget 2010 om jag inte minns fel.

AIK-backen Eric Norin, 32, spelade SHL-hockey med bland andra Christian Sandberg och Richard Gynge 2010/2011. Så ”Norpan” och ”Sampa” har hängt ihop länge.

– Oj, det är en av mina bättre vänner. En magisk kille som har betytt SÅ mycket för den här klubben. Tråkigt att han lägger ner, men en underbar kille, säger Eric Norin till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Ditt bästa minne med Sandberg?

– Det finns många (minnen). Vad jag kommer att sakna är typ på försäsongen när vi brukar köra lite innebandy. Det brukar bli lite hetsigt. Han är en vinnarskalle som man aldrig har sett förut. Det kommer man att sakna. Men vi snackar lite då och då så det är skitkul att han ska bli hyllad, säger Norin.

LÄS MERTung smäll – AIK:s skadelista riskerar att växa

Daniel Muzito-Bagenda, 27, har två säsonger i AIK med Christian Sandberg och kom till klubben 2018. Om Sandberg säger Muzito-Bagenda:

– Det är en fantastisk kille. Han tog hand om mig direkt när jag kom hit. Det är en fantastisk människa utöver hockeyspelaren. Jättebra och fin kille som jag gillar mycket och unnar allting.

Hur ska AIK ta hand om honom?

– Bra fråga! haha. Det får du fråga nån annan om. Men nån plats i föreningen borde han väl ha. Sedan hoppas man väl att den där tröjan åker upp i taket.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)