HockeyNews
PLUS

Axelsson: Mario har sällan spelat i framgångsrika lag

(30938) Kempe Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 27 december 2023

FacebookXWhatsApp

Mario Kempe kom till Luleå som stjärna. Nu får han inte träna med laget – efter att begärt att få lämna.
– Han har säkert känt en viss press av att vara, typ, högst avlönad i laget, säger Hockeynews expert Anton Axelsson.

Mario Kempe kom till Luleå efter att mellan 2014 och 2022 spelat främst i KHL och i NHL. På sammanlagt 34 matcher i Luleå blev det elva poäng.

I morse avslöjade NSD i Luleå att han vantrivdes. Senare på dagen gick Luleå ut med att Kempe inte tränar med klubben i väntan på en lösning framåt.

Hockeynews expert Anton Axelsson svarar på frågor efter nyheten om Kempe och Luleå.

Varför har Mario Kempe ej lyckats i Luleå?

– Mario har väldigt sällan spelat i ”framgångsrika lag” utan oftast spelat i ”mindre” klubbar genom åren. Att då komma till svensk mark igen och förväntas producera och hålla den yttersta nivån tror jag blir orättvist både mot honom och klubben. Sen så kan jag personligen tycka att man spelar klart sitt kontrakt (om inget helt oförutsägbart händer) och gör det till 100 procent när man blir avlönad. Oavsett vilken lön man har.

Hur svårt är det att “komma hem”?

– SHL är en extremt svår liga att spela i om man ska producera. Förmodligen den svåraste i hockeyvärlden. Att Mario inte gjort en poäng per match ser jag inte som något konstigt.  Som sagt, med tanke på att han inte varit i så många framgångsrika lag innan och sen kommer upp till Luleå där det är en form av press från hela staden, så tror jag det blev för tufft för honom. Sen har han säkert känt viss press av att vara, typ, högst avlönad i laget. 

Vad tror du om fortsättningen?

– Jag vet inte riktigt vad som är framtiden för Mario. Är det att tjäna så mycket pengar som möjligt? Är det att försöka vinna någonting?  Han är ändå 35 år gammal nu och har visserligen haft lite skadebekymmer, men han bör sätta sig ner och fundera vad han vill med sitt nästa eventuella kontrakt.  Det jag fått höra är att han ska vara en superhärlig kille på alla sätt, men att bara lämna Luleå på detta sätt gör mig lite konfunderad över hans karaktär som spelare.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!