HockeyNews
PLUS

Dick Axelsson: "Nu kan jag lova alla att det är över"

(29145) Dick Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 2 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Dick Axelsson har bestämt sig för att lägga av – igen.
Den 36-årige hockeystjärnan slår fast:
– Nu kan jag lova alla att det är över, säger Axelsson till Hockeynews.

VM och SM-guldmedaljören Dick Axelsson har bestämt sig.

Ishockeykarriären är över.

– Ja, det stämmer. Det blir inget mer nu, säger han till Hockeynews.

Det har du sagt förut. 

– Ja, nej det men det känns väl som att det är andra eller tredje gången jag lägger av så det är ingen stor sak om man säger så. Men nu kan jag lova alla att det är över...

Hur har Brödernas/Väsby tagit det här?

– De har fått informationen. Jag tror de är mer glada än ledsna faktiskt. Spelarna gör det så bra ändå nu och jag vill inte komma in sent i det här och förstöra och kroppen säger ifrån också så nu är det äntligen över.

Trots att du är bättre form än på många år nu?

– Ja, jag vet! Det var längesedan jag var så här smal och pigg i kroppen men tyvärr så säger mina knän nej. Men fysiken är bättre än på väldigt länge. Jag vill tacka hockeyn som varit betydelsefull för mig men nu väntar nästa kapitel och jag ska ut och söka jobb och se vart det tar mig.

Vad vill du göra?

– Det är en bra fråga. Jag unnar verkligen de som vet vad de vill göra i livet. Själv har jag spelat hockey och levt i nuet och inte tänkte så mycket på såna saker. Men nu har jag haft förmånen att få jobba lite på Aftonbladet och testat på mediasvängen. Så det är väl kanske den vägen jag vill gå.

Hur går det med HockeyTutto?

– Vi hade ett litet brejk men ska kraftsamla oss och få igång det igen. Det finns intresse och folk har frågat oss men vi har inte riktigt levt upp till det vi sagt men vi måste komma igång med det.

Kommer du att stötta Brödernas/Väsby på plats i vinter?

– Absolut. Det är ett fantastiskt initiativ av alla bakom det här så det kommer jag självklart att göra.

Dyker du upp på Hovet och följer Djurgårdens SHL-jakt?

– Det är möjligt. Men jag har inte haft den möjligheten än men matcherna har varit påslagen på tvn i bakgrunden hemma. 

Analysen?

– De behöver vakna till liv igen efter Smålandsturnén. Fantastisk premiär men senaste två matcherna har varit rent utsagd bedrövliga. 

Brynäs?

– Brynäs ser jäkligt spännande ut vilket de ska göra med den där truppen och de har satsat fullt ut. Jag gillar självförtroendet på spelarna i Brynäs, en bra mix. Det kommer bli mycket mål där i vinter och Brynäs känns väl som hetaste laget att gå upp.

Kan du tänka dig att fortsätta jobba med hockey i en ny roll?

– Absolut. Jag är ju en hockeynörd även om jag inte har förmedlat det kanske genom hela min karriär. Absolut så finns det en tanke om att jobba med ishockeyn som jag älskar och kan. Det måste man titta på också nu när man ska ut på arbetsmarknaden.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)