HockeyNews
PLUS

Hedström om Babcock: "Han är störd i hela huvudet"

(28877) Jonte Hedström och Mike Babcock
Bildbyrån

Publicerad: 13 september 2023

FacebookXWhatsApp

NHL-coachen Mike Babcock är i blåsväder igen.
Columbustränaren anklagas för att ha krävt att se bilder i spelarnas privata telefoner.
– Det förvånar mig inte för fem öre. Han är helt störd i hela huvudet, säger Jonathan Hedström som haft Babcock som tränare i Anaheim Ducks.

Jonathan Hedström, numera ungdomsansvarig i Huddinge Hockey, fick bekanta sig med Mike Babcock redan under sin första säsong i Nordamerika då Hedström mestadels spelade för Anaheims farmarlag Cincinnati Mighty Ducks.

– Jag hade ju honom till och från i Anaheim. Under mitt första år var jag mest i farmarligan men jag var uppe i NHL några gånger, bland annat i slutspelet, de gick ju till final då, och då tränade han dem, säger Hedström till HockeyNews.

Och han är inte ett dugg förvånad över de anklagelser som nu riktas mot Babcock, att tränaren ska ha krävt att få ta del av sina spelares privata bilder under förespeglingen att han vill veta vilken slags person spelaren i fråga är.

– Han är en mobbare så det här kommer inte som en nyhet. Det är patetiskt hur han beter sig. Jag såg att Boone Jenner gick ut och försökte tona ner det men han har garanterat blivit tillsagd av klubben att vara försiktig med vad han säger. Men det här skulle inte komma ut om Babcock bara ställt frågor om spelarnas familjer och om de mår bra, att han går igenom deras bildgalleri i telefonen är helt sjukt, säger Hedström som inte tror att Babcock kommer att komma undan med sitt senaste tilltag.

– Jag tror inte att de kommer att lyckas sopa det här under mattan, inte i dagens läge. Spelarfacket ska ju göra en utredning och det känns som att de inte kommer att fuska med den, säger Hedström som är förvånad över att den 60-årige tränaren fått en ny chans i NHL efter att han fått sparken från Toronto 2019 då flera spelare anklagade honom för grova trakasserier.

– Jag tror nog att alla blev chockade att de tog tillbaka honom till NHL efter det som kom fram när han var i Toronto, med mobbningen av spelare och så vidare. Han är jättebra på hockey och får ut mycket av lagen han tränar, men som person är han störd i huvudet, så är det bara.

Boone Jenner har dock gått ut och backat upp sin nye coach.

– Jag tycker att vi hade ett bra första möte. Det är en besvikelse att det fått de här proportionerna, säger han.

Och Babcock själv är chockad över anklagelserna:

– Sättet det här beskrivits på är förödmjukande. När jag träffade spelarna bad jag dem visa bilder på sina familjer så jag fick lära känna dem bättre. Det var allt, säger coachen.

Spelarfacket NHLPA har meddelat att ärendet är under utredning.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!