HockeyNews
PLUS

Premiär! Timrå-tomten kommer med 19 gånger pengarna hem till Gurra

(28825) Tägtström Alselind
HockeyNews / Bildbyrån

Publicerad: 8 september 2023

FacebookXWhatsApp
Guldfynd på Frölunda, smarta drag med Omark – och varför så fega med Linköping?!
Här är bästa (och sämsta) oddsen inför SHL-säsongen.
Om du tror på Timrå, Gustav Tägtström - och tomten.... då är det bara att ta rygg på HockeyNews nya spelshow.

HockeyNews ägare Magnus Alselind ställer frågorna – "Gurra" svarar och letar djupt i fyndlådan!
Några odds att hålla koll på ur veckans spelshow: SM-guld till Frölunda (7.50 hos Unibet), bästa räddningsprocent Carl Lindbom (24.00 hos Unibet), skyttekung Malte Strömwall (16.00 hos ATG) och att Linus Omark gör fler powerplaymål än Adam Tambellini (2.15 hos Svenska Spel).

Roger Rönnberg och Max Friberg. Foto: Bildbyrån

KAMPEN OM SM-GULDET
Luleå har fått hem Linus Omark och det är ett det är en ruskigt bra hockeyspelare, han är troligtvis bäst i serien om han inte lyckats dra på sig gikt eller någon annan ålderskrämpa i sommar. Men om jag ska vara ärlig så tycker jag att han känns lite ensam i Luleå just nu, jag är inte jätteimponerad av övriga spelare i laget. Framför allt backsidan är tunn och jag tror att Luleå kan få problem att fixa en kvartsfinalplats om Omark skulle råka gå sönder.


Skellefteå har blivit av med Jocke Lindström och lagkaptenen Oscar Möller har tagit en timeout från ishockeyn på grund av utmattningssyndrom. Jag tror att det kommer att påverka lagets offensiv negativt och Skellefteå känns inte som en guldvinnare i mina ögon just nu.


Växjö har drabbats av riktigt tunga tapp på backsidan och Robert Rosén har blivit ett år äldre. De har fått in några intressanta nyförvärv och sportchefen Henrik Evertsson är antagligen bäst i Sverige men jag tror att de kommer att få det lite tuffare den här säsongen.


Kvar återstår Rögle, Färjestad och Frölunda. De två förstnämnda har imponerande trupper där framför allt målvaktsparen och forwardsuppsättningarna står ut och de kommer att bli svåra att ha att göra med då det känns av att det kryllar av lirare som kan avgöra matcher. Men jag har ändå fastnat för Frölunda. De har visserligen blivit av med Joel Lundqvist men jag är inne på att det till och med kan vara en liten fördel. Nu har de ett gäng mini-Joel i truppen i stället och när jag pratat med folk runt och och i laget så får jag känslan av att de lyckats skapa en riktigt bra lagmoral där alla drar åt samma håll. Det känns som att de kommer att bli riktigt svårtuggade i ett slutspel. Dessutom har de fått hem Henrik Tömmernes som är Europas bäste back och han kommer att leda ett powerplay som kan hota från alla håll. På Unibet och ATG får man 7,5 gånger pengarna på Frölunda och det känns som ett bra spel.
Gurras drag: Frölunda 7,50 (ATG)

Carl Lindbom ny i FBK. Foto: Bildbyrån

BÄST RÄDDNINGSPROCENT I GRUNDSERIEN
Carl Lindbom fick sitt stora genombrott den förra säsongen och har nu tagit steget till det förmodade topplaget Färjestad i SHL. Det finns en möjlighet att han tar förstaspaden i år och jag tycker att 24 gånger pengarna är ett otroligt fynd. På Svenska Spel står han i 15 gånger fläsket. Snacka om kraftig oddsskillnad.
Gurras drag: Carl Lindbom 24,00 (Unibet)

Malte Strömwall ny i Frölunda. Foto: Bildbyrån

BÄSTA MÅLSKYTT I GRUNDSERIEN
Malte Strömwall är tillbaka i Sverige efter sju säsonger på vift. 29-åringen är en riktigt vass målskytt som kommer att serveras mackor i powerplay från en av Europas absolut bästa backar, Henrik Tömmernes. Patrik Karlkvist, Jonathan Dahlén och de övriga favoriterna står runt tio gånger pengarna, jag tror inte att Strömwall är så mycket sämre och 16 gånger pengarna känns bra.
Gurras drag: Malte Strömwall, Frölunda 16,00 (ATG)

FYRA PROPBETS FRÅN SVENSKA SPEL

Vilket lag är i serieledning på julafton?
Ja, det kan man spela på hos Svenska Spel och jag har hittat ett riktigt kanonodds. Timrå har fått behålla allt av värde från förra säsongen och dessutom har de fått in Filip Hållander som har sett ruskigt stark ut på försäsongen, Jonathan Dahlén har tappat en massa kilon och de har värvat duktige Tim Juel som kan avlasta VM-målvakten Jacob Johansson mellan stolparna. Förra säsongen hade de stora problem på sin hemmaplan och tog bara 13 av 26 möjliga segrar i SCA Arena. Borta var de dock riktigt vassa och plockade 15 vinster. Får de en bra start och lite harmoni i hemmaspelet så är jag inte alls främmande för att de kan leda serien på julafton. 19 gånger pengarna är ett på tok för högt odds.
Gurras drag: Timrå 19,00 (Svenska Spel)

Linköping slutar grundserien på plats 11-12 för sjätte säsongen i rad?
Jag har otroligt svårt att se att LHC kommer att lyckas ta sig till slutspel i år. Sistaplatsen kommer de nog att undvika eftersom den känns vigd för nykomlingen Modo om de inte värvar sönder plånboken. Som det känns just nu kommer Linköping göra upp med Malmö om vilket lag som slinker 13:e platsen i serien. I min värld så är det en liten fördel Linköping och då känns 2,50 bra.
Gurras drag: Ja 2,50 (Svenska Spel)

Samuel Johannesson att göra fler mål än Joel Persson
Johannesson är under kraftig utveckling och kommer att få en stor roll i Örebro. I fjol gjorde  22-åringen åtta mål i bottenlaget Brynäs, Joel bara sex i topplaget Växjö.
Gurras drag: Samuel Johannesson 2,10 (Svenska Spel)

Linus Omark att göra fler powerplaymål än Adam Tambellini
Visst, Adam Tambellini är en ruskigt vass målskytt men det finns ett par frågetecken kring honom. Det blev inte ett enda mål på åtta matcher i slutspelet i fjol och han har dragits med lite skadeproblem till och från. Den här säsongen har dessutom Rögle en riktigt bred och vass forwardsuppsättning så det kanske inte blir hur mycket powerplaytid för honom som helst. I fjol gjorde han bara åtta av sina 24 mål i powerplay. Linus Omark kommer antagligen få spela så mycket powerplay som han orkar och även om han är en hellre söker passningar till och från så är han en bra målskytt också. 1,57 i odds på Tambellini känns lite väl lågt så då testar jag hellre ett spel på Omark.
Gurras drag: Linus Omark 2,15 (Svenska Spel)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!