HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Carl Lindbom lämnar Djurgården för Färjestad

(27238) Carl Lindbom
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Han har spelat J-VM, vunnit pris som Hockeyallsvenskans bästa junior och varit en av Djurgårdens viktigaste spelare under säsongen. 

Nu ser målvaktstalangen Carl Lindbom ut att lämna. 

Enligt uppgifter till Sportbladet är Färjestad nära att säkra målvaktens signatur till nästa säsong. 

19-årige Carl Lindbom har spelat i Djurgården under hela sin juniortid och är just nu mitt uppe i slutspelet med klubben. Men redan nu pågår en febril jakt på målvaktens signatur till nästa säsong och enligt Sportbladet är Färjestad nu mycket nära att säkra målvaktens underskrift. 

Lindbom vann Hockeyallsvenskans målvaktsliga, både i form av minst insläppta mål per match (1,86) och högst räddningsprocent (93,0). Han prisades också med "Guldgallret" som seriens bästa junior. I slutspelsserien mot Karlskoga, där Djurgården är vidare efter fyra raka segrar, har Lindbom haft en räddningsprocent på 94,3. Att det är många som vill värva 19-åringen är knappast förvånande och osäkerheten i var Djurgården kommer att spela nästa säsong kan andra klubbar utnyttja i förhandlingarna. 

LÄS MER: Uppgifter: Djurgården har gjort klart med den giftige målskytten

Det finns också en möjlighet att Vegas Golden Knights, som draftade Lindbom 2021, vill att han kommer över till Nordamerika redan till nästa år. Men även om Lindbom skriver ett NHL-kontrakt kan Vegas välja att låna ut honom, i så fall ser de nog helst att han lånas ut till SHL istället för Hockeyallsvenskan. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)