HockeyNews
PLUS

Djurgårdens nya superpanel – leds av förra stjärntränaren

(25469) Djurgården Tommy Boustedt
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 23 november 2022

FacebookXWhatsApp

Djurgården startar ett sportsligt advisory board som ska jobba med strategiska frågor. En av personerna som tar plats är förra tränaren och generalsekreteraren i svenska ishockeyförbundet Tommy Boustedt.

– Vi ser vikten av att skapa ett forum med en hög sportslig kompetens, säger K-G Stoppel, sportchef i Djurgården, till klubbens hemsida.

Djurgårdens nya advisory board blir en del av klubbens långsiktiga arbete och ska i kontinuerlig dialog tillsammans med den sportsliga ledningen arbeta med strategiska frågor. 

Gruppen består inledningsvis av förra tränaren och tidigare generalsekreteraren för svenska ishockeyförbundet Tommy Boustedt, Peter Wallin, Victor Nybladh, Jacob Josefson och Andreas Engqvist och de kommer att fokusera på herrlaget.

LÄS MER: Svag start för AIK – jobbar på att förbättra viktiga detaljer i spelet

– Vi ser vikten av att skapa ett forum med en hög sportslig kompetens, som tillsammans kan diskutera och bolla långsiktiga strategiska frågor samt belysa redan befintlig verksamhet. Det är alltid lätt att driva en verksamhet i framgång, men i motgång är det betydligt mera utmanande. Man riskerar att lätt tappa orienteringen och med ett advisory board står vi bättre rustade, säger K-G Stoppel, sportchef i Djurgården, till klubbens hemsida.

Sportchefen berättar även att gruppen kommer att följa den sportsliga verksamheten och analysera var förbättringar kan göras i ett mer långsiktig perspektiv.

– Det här är något som jag tycker har saknats tidigare. Ju fler ögon och ju bredare kompetens som vi samlar desto snabbare kan vi ta bra beslut när saker inte går som planerat, säger K-G Stoppel.

LÄS MER: Här är Småkronornas trupp – ska spela i Kanada: "Starkast möjliga lag"

Djurgården ligger i nuläget på andraplats i Hockeyallsvenskan, fyra poäng bakom serieledande Modo med en mer match spelad, och ställs på fredag mot Almtuna på hemmaplan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)