HockeyNews
PLUS

Duo döms till böter – Karlskogaspelare fälls för filmning

(25069) Adam Rockwood Marcus Hellgren Smed
Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Efter Karlskogas match mot Almtuna anmäldes Marcus Hellgren Smed till disciplinnämnden. Nu fälls han för filmning och döms till böter på 5 000 kronor.

Efter Karlskogas match mot Almtuna den 14:e oktober anmäldes Marcus Hellgren Smed till disciplinnämnden. Nu fälls han av disciplinnämnden för filmning (diving) och ska betala böter på 5 000 kronor.

Disciplinnämnden skriver att de gör följande bedömning:

"Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Marcus Hellgren Smed gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Detta oaktat att Marcus Hellgren Smed mottagit en kontakt mot huvudet. Nämnden anser att förseelsen är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff."

Marcus Hellgren Smed har bland annat uppgett följande om händelsen: "I dessa typer av situationer är det väldigt svårt att veta hur man reagerar när man får en smäll mot huvudet, jag är helt oförberedd och jag agerar endast i syfte för att skydda mig själv mot fler smällar."

Under fredagen meddelade disciplinnämnden även att Adam Rockwood i AIK får böter på 5 000 kronor för illegal equipment (spelade utan halsskydd) i matchen mot Södertälje 14 oktober.

Disciplinnämnden skriver att de gör följande bedömning: "Även om matchfunktionären gör en inledande kontroll av bl.a. halsskydd åligger det spelaren själv att vid var tid se till att skyddsutrustningen bärs på ett korrekt sätt på isen som uppfyller ändamålet med skyddsutrustningen. Av utredningen framgår att Adam Rockwood inte burit halsskydd på ett ändamålsenligt sätt."

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)