HockeyNews
PLUS

NHL-stjärnan har gjort sitt val – skrev på ett nytt ettårskontrakt

(24479) Phil Kessel
Bildbyrån

Publicerad: 25 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

Phil Kessel har gjort sitt val.

I natt blev det klart att den 34-årige högerskytten flyttar till Las Vegas – ettårskontraktet är värt 1,5 miljoner dollar och i november kan Kessel nu blir den första spelaren att göra 1000 raka matcher i NHL.

NHL-ikonen och målskytten Phil Kessel har varit en av största profilerna på free agent-marknaden senaste tiden men nu står det klart att karriären fortsätter i Vegas.

Under natten mot torsdag svensk tid så blev det officiellt att Kessel och Golden Knights kommit överens om ett ettårskontrakt som ger den 34-årige forwarden 1,5 miljoner dollar, motsvarande omkring 16 miljoner kronjor.

Det här betyder samtidigt att Kessels jakt på Ironman-rekordet lever vidare.

Han har spelat 982 raka matcher just nu och har Keith Yandels rekord är inom räckhåll (989) – om Kessel finns med på isen i samtliga matcher under hösten när säsongen drar igång så kommer han att nå 1000 raka matcher i november när Vegas ställs mot Arizona, klubben som han nu lämnar efter tre säsonger.

Kessel har vunnit Stanley Cup två gånger med Pittsburgh och amerikanen har gjort 956 poäng (399+557) på totalt 1204 matcher i sin NHL-karriär. 

Han har tidigare spelat för Boston, Toronto, Pittsburgh och Arizona.

Vegas missade slutspelet i fjol för första gången i klubbens femåriga historia och nu hoppas man kan Kessel kan bli en viktig pusselbit och en bidragande faktor för att återigen blir ett slutspelslag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)