HockeyNews
PLUS

SSK prövar sitt nybygge – Videll med het duo i den nya förstakedjan

(24419) Linus Videll Magnus Bogren
(c) photo.khl.ru Marat Akimzhanov/Bildbyrån

Publicerad: 16 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Södertälje bygger nytt. Hemvändande Linus Videll får en ny roll i en spännande förstakedja som testas i första träningsmatchen.

SSK räddade sig kvar i Hockeyallsvenskan med hjälp av Per Hånberg som nödlösning i båset före och under kvalet.

Nu tar Södertälje ny sats med Magnus Bogren som huvudtränare och Emil Georgsson som ny sportchef. Och med hemvändande profilen Linus Videll i en av toppkedjorna. SSK har också värvat offensiv kraft i Daniel Norber, Cole Cassels, Filiph Engsund, Renars Krastenbergs, Christopher Liljewall och Anthony Luciani.

Spännande är ett passande ord.

– Jag håller med dig. Vi har många fina ingredienser i laget. Det är några som spelar kvar från förra året och jag tycker att vi har en bra mix i laget både åldersmässigt och egentligen allt. Det känns som vi har spetsen framåt och vi har stabiliteten bakåt, säger Magnus Bogren till HockeyNews.se när han synar sitt och Södertäljes lagbygge.

– En trygghet i laget med en bra ryggrad, en bra centersida, och en backsida som har varit med länge. Vi har en stor uppsida på målvaktssidan också. Det känns som ett väldigt spännande lag. Många som har varit med på hög allsvensk nivå och uppåt och som vet vad det handlar om och det är vad vi har sökt också.

LÄS MERManner om ryktet kring finska stjärnan: "Det ställer högre krav"

På tal om centersidan i SSK så finns det tankar på vilka fyra som ska spela där.

– Vi ska så klart testa oss fram, men just nu är det väl Cole (Cassels), ”Stoffe” (Christopher) Liljewall, (Filiph) Engsund och (Jacob) Bjerselius, säger Bogren.

– Sedan vet vi att Linus (Videll) kan spela center och Renars (Krastenbergs) har också spelat lite center. Det känns som vi har så vi kan testa andra alternativ också. Vi har Leon Wallner, en ung kille som absolut också kommer vara med men som just nu inte är på plats.

Linus Videll, som spelade både i SHL med Djurgården och i KHL med Metallurg Magnitogorsk förra säsongen har spelat en hel del som center inte minst i KHL.

– Vi kommer nog att börja med honom som vinge, det gör vi.

På fredag står Almtuna för motståndet i SSK:s första träningsmatch. Då kan Södertälje mönstra en intressant förstakedja:

– I första träningsmatchen kommer vi att köra Linus med Cole och Anthony Luciani. Sedan får vi se om det blir så längre fram. Så ser det ut just idag, säger Magnus Bogren.

Högerskjutande centern Cole Cassels, 27, har gjort över 350 AHL-matcher och producerat en bit över 100 poäng där.

– Han var med på torsdagspasset och man ser att han har erfarenhet och har ändå spelat rätt många AHL-matcher och varit uppe och tränat mycket med NHL-spelare. Jag tycker att han är klok, en klassisk tvåvägscenter skulle jag vilja säga. Stabil. Bra spelsinne. Kan säkert hitta många offensiva saker i spelet. Han är rutinerad.

I svensk hockey är det inte så vanligt med högerskyttar på centerpositionen.

– Det var tag sedan jag hade en rajtare som center. Jag gillar det. Vi har ett gäng rajtare som har offensiv spets och jag tycker att han känns väldigt spännande. Sedan ska han så klart få komma in i det i lugn och ro. Det är säkert ett annat tempo och här och det kan bölja rätt så mycket i allsvenska matcher, hehe. Fram och tillbaka. Vi får ge dem lite tid, säger Magnus Bogren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!