HockeyNews
PLUS

Poängmaskinen Nicolai Meyer lämnar Österrike – byter land och liga

(24335) Nicolai Meyer/Danmark
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 5 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Den tidigare succéspelaren i Södertälje, danske forwarden Nicolai Meyer, är inte längre kontraktslös.
På fredagen presenterades han av sin nya klubb.

Det blir spel i tjeckiska HC Plzen kommande säsong för den OS- och VM-meriterade forwarden Nicolai Meyer. 29-årige Meyer blir förste dansk genom tiderna i den tjeckiska klubben.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med Nicolai. Vi såg hans matcher och pratade även med Ludwig Blomstrand, som spelade med honom i Sverige. Nicolai gjorde succé i Finland och förra året i Wien. Han är en väldigt skicklig spelare med pucken, en typ av playmaker. Det var därför vi bestämde oss för honom, säger Pilsens sportchef Tomas Vlasak till klubbens hemsida.

LÄS MERFörre HV71-forwarden Anton Bengtsson ny lagkapten i Rögle: "En ära"

Den förre SSK-spelaren Ludwig Blomstrand spelade för HC Plzen förra säsongen och kunde lägga ett gott ord för Meyer efter deras gemensamma tid i Södertälje. Nicolai Meyer vräkte in poäng för SSK i Hockeyallsvenskan 2018/2019 då han gjorde 62 poäng (29 + 33) på 52 matcher och fick ett SHL-kontrakt med Malmö Redhawks.

Meyer, som spelade både OS och VM för Danmark den senaste säsongen, blev poängkung i Vienna Capitals (45 poäng på 38 matcher) och tar nu klivet till Tjeckien.

– Vi väntade på en passande typ och letade länge. Vi övervägde en tjeckisk spelare som till slut på någon annanstans. Det har varit ett långt och svårt sökande, säger Tomas Vlasak, som själv spelade en halv säsong i SHL med Linköping 2006/2007.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)