Lista: De tio mest utvisade spelarna i SHL på 2020-talet


3 juli 2022
De stora busarna kanske har försvunnit från SHL för gott. Men visst finns det spelare som blir mer utvisade än andra.
Så här ser tio-i-topp-listan ut på 2020-talet, det vill säga över de senaste två SHL-säsongerna.

10 Emil Sylvegård, f, Malmö

97 matcher, 89 utvisningsminuter

Kommentar: Hemma i Malmö Redhawks gör Sylvegård stor nytta och har faktiskt taggat ner en smula sett till antalet minuter i syndabåset per säsong. Det var värre förr!

9 Lance Bouma, f, Malmö, Oskarshamn

72 matcher, 92 utvisningsminuter

Kommentar: Den före detta Calgary Flames-forwarden är stark framför motståndarmålen. Det är i offensiv zon som han har dragit på sig 49 av de 92 minuterna. Två matchstraff blev det i Malmötröjan senaste säsongen.

8 Adam Ginning, b, Färjestad

101 matcher, 95 utvisningsminuter

Kommentar: De 35 tvåminutersutvisningarna är näst flest i SHL de senaste två åren. Men så gillar Ginning att spela fysiskt och hårt i egen zon. Smällar man får ta, helt enkelt.

7 Darren Nowick, f, Skellefteå

49 matcher, 99 utvisningsminuter

Kommentar: Det blev bara (lite drygt) en säsong i Skellefteå och SHL för den något opolerade kanadensaren. Med tre matchstraff och några fulsmällar blev han tvåa i busligan 2020/2021. Den senaste säsongen har han inte samlat på sig en enda utvisningsminut. Men så har han inte spelat ishockey heller.

6 Tim Erixon, b, Timrå, Växjö

95 matcher, 106 utvisningsminuter

Kommentar: SM-guld 2021. Och så var Tre Kronor- och NHL-meriterade Erixon med och räddade Timrå kvar i SHL. På vägen har han delat ut en och annan törn.

5 Leon Bristedt, f, Rögle

79 matcher, 106 utvisningsminuter

Kommentar: 28 tvåminutare och två matchstraff placerar Bristedt på topp fem bland de mest utvisade i SHL senaste två åren. Men en av de stora snackisarna har uppkommit då han snackade bort en utvisning för en HV-spelare när han själv fallit lite väl lätt.

4 Jesper Pettersson, b, Linköping, Djurgården

102 matcher, 111 utvisningsminuter

Kommentar: En liten tuffing som gillar att smälla på hårt och spela rejält framför eget mål. Två matchstraff har det råkat bli under resans gång.

3 Hardy Häman Aktell, b, Växjö

100 matcher, 119 utvisningsminuter

Kommentar: Tog steget från allsvenska Björklöven till Växjö och blev mästare första säsongen. Han satte sig i respekt och blev trea i busligan och har liksom markerat sitt revir. En av de bättre defensiva backarna i SHL. Hörde jag hårde Hardy?

2 Juhani Tyrväinen, f, Luleå

85 matcher, 137 utvisningsminuter

Kommentar: Bara Nowick har fått fler utvisningsminuter i anfallszonen. Tyrväinen spelar tufft och ibland över gränsen, vilket har renderat i både matchstraff och avstängningar. Men i Luleå är han odelat omtyckt.

1 Brian Cooper, b, Oskarshamn

102 matcher, 165 utvisningsminuter

Kommentar: SHL:s mest utvisade 2020/2021 då han samlade ihop precis 100 utvisningsminuter. Många tvåminutare (45) har det blivit, men också tre matchstraff för den amerikanske OS-backen som nu flyttar till Växjö.