Skellefteå håller dörren till NHL öppen för forwardsduon: "Välkommen"


16 juni 2022
Skellefteå har fått hem Andreas Wingerli från Colorado och toppbacken Jonathan Pudas stannar i klubben.
Nu går spelarjakten vidare och Skellefteå fortsätter att hålla NHL-dörren öppen.

Skellefteå AIK kan räkna in den VM-meriterade centern Andreas Wingerli som efter en säsong i NHL-klubben Colorado återvänder till Västerbotten. Offensivt är Skellefteås general manager Erik Forssell på fortsatt jakt efter förstärkningar.

– Det är främst en ytterforward eller två som vi letar efter, säger Forssell till HockeyNews.se.

Skellefteå har visat sig vara skickligt på att både förädla egna talanger, men också på att värva från Hockeyallsvenskan och få spelarna att utvecklas till fullfjädrade SHL-spelare. Så var det den senaste säsongen med Linus Karlsson som hämtades in från BIK Karlskoga. Den 22-årige smålänningen fick ett dundrande genombrott och gjorde 26 mål i SHL och totalt 46 poäng på 52 matcher. Han fick debutera i Tre Kronor och var ytterst nära att ta en VM-plats och var med i den preliminära VM-truppen i Tammerfors.

LÄS MERSkellefteås besked – VM-meriterade forwarden återvänder till klubben

Den offensivt skicklige högerskytten har nu skrivit på ett rookiekontrakt med Vancouver Canucks.

– Planen är att han åker över och försöker ta en plats, så får vi se vad som händer. Han är hos oss och tränar med oss, säger Erik Forssell.

Om Linus Karlsson inte skulle ta en NHL-plats i Vancouver är Skellefteås förhoppning att Karlsson blir utlånad till SHL och Erik Forssell håller en plats öppen för Linus Karlsson.

– Ja, det är klart att skulle han komma tillbaka är han alltid välkommen så klart. Det är troligt att vi har en plats, vilket gör att vi har en spelare färre i övrigt, förklarar Forssell.

Skellefteå skulle också gärna välkomna tillbaka Jesper Frödén, som har NHL-debuterat i Boston den här säsongen och gjort ett mål på sju NHL-matcher. Frödén, som gjorde 22 mål för Skellefteå under 2020/2021 och fick spela VM med Tre Kronor, finns på önskelistan, men Erik Forssell är fåordig om det.

– Jag vill inte gå in så mycket på enskilda spelare, säger Forssell diplomatiskt.