HockeyNews
PLUS

Djurgården pausar jakten på forwards – så här börjar man säsongen

(23903) Marcus Krüger/Tre Kronor OS 2022
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 4 juni 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården har gått ut hårt under silly season och gjort klart med en handfull forwardsstjärnor inklusive den hemvändande trion Daniel Brodin, Marcus Krüger och John Norman.
Nu lägger man i handbromsen.

SHL-klubben Djurgården brakade ur finrummet och har landat i Hockeyallsvenskan. Efter degraderingen satte Stockholmsklubben högsta fart med lagbygget och har kommit en bra bit på vägen. Faktum är att Djurgården har tolv forwards under kontrakt – och det ser inte ut att bli några fler före seriestarten i slutet av september.

– Nej, det är som jag sa initialt. Vi har inte för avsikt att direkt sajna upp 14-15 forwards, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Björklöven-värvningen Olle Liss är den senaste forwarden att skriva på för Djurgården. Nästa nya anfallsspelare kan dröja.

LÄS MERDjurgården om drömbacken och jakten på fler nyförvärv: "Till freds"

– Vi är nog väl medvetna om att vi kommer att behöva lägga till nån spelare, men det kommer nog att ske lite senare, säger Stoppel.

Djurgården har tolv forwards, vilket ger fyra kedjor, och så börjar man säsongen i Hockeyallsvenskan.

– Ja, och de känner vi oss väldigt trygga med. Kortsiktigt, om det är nån som blir sjuk eller är iväg så har vi ändå nån junior som vi kan köra med. Vi har lite planer på vad vi vill och vad vi tror framåt att vi skulle behöva, men då är det lättare att agera utifrån vad behovet är än att vi sitter på en massa extra.

LÄS MERDjurgården om målvaktssidan och Reideborns kontrakt med CSKA Moskva

Djurgården inkluderar de tre U18-världsmästarna Liam Öhgren, Noah Östlund och Jonathan Lekkerimäki bland sina talv forwards. Vilken typ av forwards K-G Stoppel kan behöva leta efter beror till stor del av hur läget ser ut i början av säsongen.

– Det är klart att det finns tankar och idéer, men det är ingen idé att spekulera här. Det beror på vad vi känner att vi skulle behöva lite mer av eller om någon skulle gå sönder. Då får det styra lite.

I slutet av den nyss avslutade säsongen blev centerstjärnan Marcus Krüger skadad i finalen med Zürich och missade de två sista matcherna. Efter det väntade fyra till sex veckors rehab. Nu är läget under kontroll för Krüger.

– Han är igång och kör med oss och det är inga konstigheter alls, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)