HockeyNews
PLUS

Tampa Bay på väg att slå ut seriesegraren Florida – har 3–0 i matcher

(23775) Tampa Bay
Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2022

FacebookXWhatsApp

Florida Panthers är på väg att trilla ut ur Stanley Cup-slutspelet. Tampa Bay Lightning vann sin tredje raka match och kan därmed slå ut Panthers på tisdag.


Florida Panthers dominerade grundserien i NHL och var med sina 122 poäng bäst av samtliga lag i NHL. Laget gjorde 340(!) mål i grundserien och spelade en underhållande offensiv hockey.

Efter att ha slagit ut Washington Capitals i den första rundan med 4–2 i matcher väntade dom dubbla mästarna Tampa Bay Lightning. Ett lag som stängt igen Floridas framgångsrika offensiv fullständing.

Med tre matcher spelade lagen emellan har Tampa Bay vunnit alla tre och har imponerande 11–3 i målskillnad där Florida gjort ett mål per match.

I kvällens möte vann Tampa med 5–1.

Efter att ha varit borta halva säsongen på grund av operation har Nikita Kutjerov visat sitt rätta jag i Stanley Cup-slutspelet, och efter sina fyra poäng (1+3) i kvällens match har superstjärnan nu skrapat ihop 15 poäng på 10 slutspelsmatcher.

Victor Hedman assisterade till Steven Stamkos 3–1-mål i den andra perioden. Svensken är därmed uppe i tio poäng på tio matcher.

Om Gustav Forslings och Patric Hörnqvists Panthers blir svepta av Victor Hedmans Tampa återstår att se natten till tisdag.

Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)
Mål, TBL:
Steven Stamkos 2, Corey Perry, Erik Cernak, Nikita Kutjerov
Mål, FLA: Sam Reinhart
Skott: 36–45 (11–8, 15–12, 10–15)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)