HockeyNews
PLUS

Ek och Nilsson: Så slutar kvalet till SHL – de klarar sig kvar

(22867) SHL-play out
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 26 mars 2022

FacebookXWhatsApp
SHL-existensen står på spel. Ikväll, på Hovet, inleds den ödesmättade matchserien mellan Djurgården och Timrå. Vinnaren i bäst av sju matcher blir kvar i SHL. Förloraren åker ur och hamnar i Hockeyallsvenskan.
HockeyNews.se:s Mattias Ek och Alexander Nilsson har granskat lagen i duellen och ger här sina tips.

Djurgårdens IF–Timrå IK
Powerplay (grundserien): 19,58% – 25,17%
Boxplay: 72,58% – 75,52%
Poängkungarna: Marcus Sörensen (44) – Ty Rattie (47)
Skyttekungarna: Marcus Sörensen (20) – Ty Rattie (21)
Målvakterna: Mantas Armalis (90,05%, 3,22 GAA) – Jacob Johansson (90,07 %, 2,81 GAA)
Tränarna: Joakim Fagervall – Anders Karlsson
Inbördes möten: TIK-DIF 2–5, DIF-TIK 5–2, TIK-DIF 4–5 (str), DIF-TIK 5–1.

Mattias Ek: Djurgårdens har byggt om laget efter en fiaskobetonad höst och från nyår och framåt har det sett betydligt bättre ut under nye tränaren Joakim Fagervalls ledning. Ett frågetecken för formen på slutet. Fagervall har känt sig tvingad att ryta till på en träning för att väcka laget. Powerplay har varit så ineffektivt att klockorna stannar. Djurgården behöver sätta tonen och vinna första matchen. Timrå har å sin sida haft en rejäl formsvacka på slutet. Kanske blir tränarbytet en väckarklocka?

Tips
: 4–2 i matcher till Djurgården.

Alexander Nilsson: Två lag som båda går in med svajig form sett till de fem senaste matcherna. Djurgården har fyra raka förluster och Timrå har tre, varav två plattfall mot Färjestad där man på de tre senaste matcherna också bara gjort totalt tre mål. Tog steg åt rätt håll mot Rögle efter tränarbytet, frågan är bara om det var för sent? Special teams kommer bli oerhört viktigt, precis som hemmaplansfördelen - där lagen har ett trumfkort var. Det är annars två lag som är jämbördiga sett till statistiken, men där jag tror att Djurgården drar det längsta strået till slut. Första matchen blir nyckelmatch.

Tips: 4–3 i matcher till Djurgården

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!