HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Djurgårdsstjärnan är på väg till schweizisk toppklubb

(22388) Marcus Sörensen/Djurgården
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 18 februari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdskaptenen Marcus Sörensen är på väg mot toppformen i helt rätt tid.

Och nu gäller det för supportrarna att njuta av sin guldklimp. Enligt uppgifter till HockeyNews.se är den NHL-meriterade forwarden klar för utlandsspel nästa säsong.


Djurgården har tagit nio av 15 poäng på de fem senaste matcherna och på Hovet har det blivit två raka segrar mot Växjö (6–2) och Luleå (5–4 på straffar).


Marcus Sörensen, som vände tillbaka från NHL-klubben San Jose till Djurgården inför den här säsongen, gjorde ett mål och tre assist i vinsten mot Växjö.


Den formstarke forwarden har gjort poäng i de tre matcherna efter sin hjärnskakning mot Oskarshamn den 23 januari.


Och Djurgården börjar knapra in på Malmös försprång i SHL-tabellen.


– Det ser bra ut. Vi har fått in lite nya spelare, ny tränare, stärkt upp laget, så vi är ett slagkraftigare lag över fyra femmor, säger Sörensen till HockeyNews.se.


Hans kedja med centern Ludvig Rensfeldt och Filip Cederqvist leder laget poängmässigt. Mot Växjö gjorde trion två mål och sex assist.


Är kedjan ännu bättre nu än tidigare?


– Både ja och nej. Jag tycker att den har varit bra hela säsongen. Sedan ibland får du med dig poäng och ibland inte, men jag tycker inte att vi gör en bättre match (mot Växjö) för att vi får med oss poäng än vad vi gjorde för en vecka sedan, menar Marcus Sörensen.


Enligt uppgift till HockeyNews.se är Marcus Sörensen på väg att lämna Djurgården för Fribourg-Gottéron nästa säsong. Foto: Bildbyrån.


Med nya spelare in och Joakim Fagervall som ny huvudcoach – vad är skillnaden mot tidigare under säsongen?


– Tydlighet. Ett starkt engagemang från Fagervall. Han eldar på oss bra och vi har en tydlighet i spelet. Han har kommit in bra. De bitar han vill att vi ska fokusera på har vi gjort ganska bra tycker jag, säger Sörensen.


– I vissa matcher har vi onödigt tappat ledningar. Brynäs hemma (förlust, 2–3 på övertid). Senast hemma mot Luleå, vi leder med tre (mål). Men det är en osäkerhet av att man har förlorat mycket under hösten och vintern som gör att det smyger sig på. Sånt kommer att hända. Men så fort man bygger upp en liten vinnarmentalitet eller ett litet flow på det hela så vågar man mer lita på det och köra på i tre perioder.


Börjar ni nå en ny och högre nivå än tidigare?


– Ja, men det kommer av att vi har fått in duktiga spelare som äter mycket istid och som gör det bra. Jag menar, det är jättebra spelare i SHL. (Éric) Gélinas tycker jag är en av de bästa backarna i SHL. Att vi fick in honom och Tim Söderlund som kommer in med jättemycket energi och breddar vår offensiv över fyra femmor som gör att vi är ett hot hela tiden, säger Sörensen.


LÄS MERKrüger om SHL-klausulen med Djurgården: "Räknar med att de spelar där"


Den snart 30-årige toppspelaren skrev på ett fyraårskontrakt med Djurgården vid återkomsten från NHL och San Jose.


Men enligt uppgifter till HockeyNews.se är Sörensen på väg till Schweiz kommande säsong och ska ha skrivit på ett treårskontrakt med Fribourg-Gottéron.


– Nej, jag har tre år kvar just nu med Djurgården, säger Sörensen.


Du har klausuler i ditt kontrakt som gör det möjligt?


– Jaja, det har man ju. Det har jag haft i alla år jag har spelat här i Djurgården.


Och det finns ett intresse från Fribourg-Gottéron?


– Det fanns intresse redan ifjol. Både från Ryssland, lite från USA och från Schweiz. Så det har jag haft. Det är inget att hymla om.


Marcus Sörensen är poängkung i Djurgården och har gjort 33 poäng (14 mål, 19 assist) på 34 matcher. Med sin snabbhet och förmåga att vinna dueller är han attraktiv för klubbar i många ligor.


LÄS MERDjurgården sexa i 2022 års tabell – och Bergfors målskytt till slut


Och han bekräftar till slut att samtal pågår.


– Vi har snackat med några klubbar. Det är klart, vi får se vad som händer, men det är inget beslut som är taget just idag, klargör Marcus Sörensen.


I Fribourg-Gottéron spelar OS-forwarden Daniel Brodin. Brodin har i sin tur skrivit på ett fyraårskontrakt med Djurgården inför kommande säsong, vilket även OS-centern Marcus Krüger har gjort.


Så det ser ut som att Brodin och Sörensen kommer att byta plats till hösten. Men först ska Marcus Sörensen se till att hålla Djurgården kvar i SHL.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!