Djurgården nära forwardsvärvningen – men affären riskerar att spricka


21 januari 2022

STOCKHOLM. Bara detaljer återstår för att Tim Söderlund ska bli en Djurgårdsspelare.

Men det finns orsaker till att affären drar ut på tiden.Det var för precis två veckor sedan, fredagen den 7 januari, som HockeyNews.se kunde berätta att Djurgården är ute efter den tidigare Skellefteåforwarden Tim Söderlund.


Enligt uppgift är den snart 24-årige västerbottningen överens med Djurgården om sitt kontrakt. Men övergången har dragit ut på tiden.


LÄS MERDjurgården detaljer ifrån att kunna presentera nästa värvning


– Han är fortfarande aktuell, men någonstans börjar vi känna en smärtgräns där också, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.


 Så sent som i söndags spelade Tim Söderlund för NHL-klubben Edmontons farmarlag Bakersfield i AHL.


– Det är den där covidproblematiken där det hela tiden dyker upp nya covidfall och då skjuter de hela tiden på att vilja frigöra honom så att vi ska kunna förhandla. Det finns ett intresse där, men så länge inte de kan släppa honom är det svårt att förhandla, förklarar K-G Stoppel.


LÄS MERFagervall fick lämna Malmö – närmar sig nu Djurgården


Coronapandemin har tvingat fram nya regler i NHL som gör att lagen kan ha ett antal spelare i en reservstyrka (taxi squad), som kallas upp till NHL-klubben och där AHL-spelarna håller sig redo att hoppa in och ersätta en NHL-spelare som smittas av covid-19.


– De bygger upp med taxi squads och ser över sina gäng i farmarlagen och genom att det inte finns, höll jag på att säga, en egen livnäring i respektive organisation, som det gör här, med juniorverksamhet, så blir det där så känsligt. Så länge de inte kan släppa honom har vi svårt att komma vidare. Det finns ett ömsesidigt intresse, säger K-G Stoppel.


LÄS MERTungt avbräck för Djurgården – stjärncentern väntas bli borta länge