AIK:coachen hoppas få behålla succélånet från Hockeyettan: "Intressant"


6 januari 2022

STOCKHOLM. AIK:s lån från Lindlöven, Maksims Semjonovs, har gjort sån succé i Hockeyallsvenskan att AIK:coachen Anton Blomqvist hoppas han stannar säsongen ut.

– Det är en ung spelare som har bra kvalitéer och det är alltid intressant givetvis både för nu, men även för framtiden, säger Blomqvist till HockeyNews.se.Maksims Semjonovs, 21, kom till Stockholm på Luciadagen från Lindlöven i Hockeyettan för att fylla en lucka när AIK hade skador och spelare på junior-VM i Kanada.


Semjonovs lån har förlängts efter hand, men nu går lånetiden ut och han ska tillbaka till Lindesberg och Lindlöven.


På fem matcher i Hockeyallsvenskan har den 21-årige högerskytten gjort fyra mål och en assist.


AIK-coachen Anton Blomqvist ser gärna att Semjonovs stannar i Hockeyallsvenskan säsongen ut.


– Han har kontrakt med sin klubb och vi får se lite. Vi tycker givetvis att han har gjort det jättebra och tycker att han har kommit hit och visat kvaliteter som definitivt håller på den här nivån. Sedan är det väl osannolikt att han ska hålla det här stimmet om man säger så, säger Blomqvist till HockeyNews.se.


LÄS MERAIK om den nya smittan i laget: "Vi får bara hantera det"


Tre av Semjonovs fyra mål har kommit i powerplay. Och båda målet borta och målet hemma i dubbelmötet med Södertälje har varit matchvinnande.


– Lyckligtvis för honom så har han fått komma in och spela i den roll som han ska göra i ett powerplay och det har kanske varit det bästa i ligan sett över hela säsongen. Jag tror vi har bäst powerplay just nu och vi har legat i toppen, etta eller tvåa, egentligen hela säsongen, säger Blomqvist.


AIK är mer än 27-procentiga i powerplay och har gjort 22 mål i numerära överlägen på 81 försök. Det är som sagt bäst i serien.


– Att addera hans krydda till det vi redan har haft har gjort det ännu bättre, så att säga, säger Anton Blomqvist.


LÄS MERAIK:s drag – lånar duo från Hockeyettan: "Ska bli spännande att se"


Maksims Semjonovs har gått på hockeygymnasiet i Örebro och har två SHL-matcher med klubben varav han fick istid i en av matcherna 2020.


– Han har gjort det jättebra och skulle vi spela där idag så är han ohotad där givetvis. Samtidigt så kommer han som alla andra att få tävla om istid. Jag brukar säga att powerplay är ett privilegium som alla vill spela och vill du spela där behöver du förtjäna det i fem mot fem och göra rätt för dig där. Det blir samma villkor för alla, men han har gjort det jättebra, säger AIK:coachen Anton Blomqvist.


Frågan är om AIK:s sportchef Christoffer Malm kan lösa en permanent övergång från Lindlöven.


– Bollen ligger mer hos Malm. Det är en ung spelare som har bra kvalitéer och det är alltid intressant givetvis både för nu, men även för framtiden.