Rögletränaren Abbott: "Måste ta reda på varför det blev så här"

(21428) Cam Abbott

Publicerad: 1 december 2021

TIMRÅ. Rögle kvitterade tre gånger mot Timrå, men föll ändå.
Efteråt var man inte särskilt nöjd.
– Det är starkt att komma tillbaka och kvittera sent igen, men överlag så var det inte en insats som vi hade hoppats kunna leverera ikväll och vi måste ta reda på varför det blev såhär, säger tränaren Cam Abbott.

Rögle ville studsa tillbaka efter att ha förlorat med 1–4 på hemmaplan mot Leksand i lördags.

Då kom man upp till NHC arena för möte med Timrå, men lyckades inte särskilt väl.

Man fick visserligen med sig en poäng hem efter att ha kvitterat tre gånger om under matchens gång.

Men det var inte mycket i spelet som värmde.

– Vi spelade inte på det sätt som vi önskat att spela. Vi hade kollat en del på Timrå inför och visste att de spelat en effektiv hockey den senaste tiden och vi måste vara mer desperata i början av matchen och jag gillade inte vårt passningsspel. Jag tycker att vi ska vara glada över att det är 1–1 efter första perioden, säger Cam Abbott.

Cam Abbott och Anders Karlsson på presskonferensen efter matchen. Foto: Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Ja, ställningen var ett lika efter den första perioden och gästerna från Ängelholm fick inleda andra perioden i numerärt överläge.

Där skapade man två riktigt vassa lägen, först genom Adam Tambellini, som kvitterade sent i den första perioden, men där Jacob Johansson slängde ut plocken och lyckades täcka ett annars öppet mål och kort senare var det Eric Gelinas som fick ett öppet läge på bortre stolpen, men då var Johansson där med en vass sidledsförflyttning.

Kanske hade matchen sett annorlunda ut vid mål där för gästerna, men istället var det Timrå som återtog ledningen genom Sebastian Hartmann ett par minuter senare.

En kvittering kom med drygt fyra minuter kvar av genom William Wallinder, och Adam Tambellini kvitterade på nytt med bara 13 sekunder kvar att spela i spel sex mot fyra.

– Det är starkt att komma tillbaka och kvittera sent igen, men överlag så var det inte en insats som vi hade hoppats kunna leverera ikväll och vi måste ta reda på varför det blev såhär. Jag ska inte ta något ifrån Timrå, de spelade bra och förtjänade nog två poäng, säger Abbott.

Timråtränaren Anders Karlsson håller med sin kollega i analysen av matchen.

– Vi kommer ut och tar bra beslut med pucken och fortsätter ha ett bra försvarsspel. Sedan tycker jag väl att matchen står och väger lite och all kredd till grabbarna som reder ut det. Rögle har ett bra powerplay och Tambellini är skicklig och de gör sina mål där. Jacke räddar oss några gånger men till slut får de in pucken, säger han.