Modo utökade segersviten – Vita Hästen likaså

(21052) Modo

Publicerad: 14 november 2021

Modo tog mot Mora i Hägglunds Arena och tog sin tredje raka seger. En längre bit söderut tog Vita Hästen också sin tredje raka seger efter att ha besegrat Troja-Ljungby.

Modo kom till dagens match med två raka segrar efter uppehållet med Mora kom med två raka förluster. Ett olägligt uppehåll för Mora som till slut hade börjat vinna matcher precis innan breaket.

Den första perioden var jämn och mållös men i den andra perioden skulle hemmalaget Modo rycka ifrån. Markus Modigs gav Modo ledningen sex minuter in i mellanakten och kort därpå kunde Mikkel Aagaard utöka ledningen.

Det var ett Modo som ägde den andra perioden men lyckades inte få in några fler mål innan pausen. Det tog dock inte lång tid innan Modo kunde sätta dit trean i den tredje perioden.

Oscar Petterson gjorde sitt andra för säsongen och stängde matchen. Mora tryckte på ordentligt för att få till en reducering men det dröjde ända tills det var mindre än två minuter kvar av matchen när Bobby McIntyre kunde reducera i spel 6-mot-5.

Det blev inga fler mål i matchen och Modo kunde vinna med 3–1, deras tredje raka seger.

Modo–Mora 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

Mål, Modo: Markus Modigs, Mikkel Aagaard, Oscar Pettersson

Mål, Mora: Bobby McIntyre

Skott: 29–30 (8–8, 16–8, 5–14)

***

I Norrköping tog Vita Hästen sig an Troja-Ljungby på hemmaplan i en match där Vita Hästen kunde utöka sin segersvit till tre matcher de också.

Det var också ett Vita Hästen som kom ut starkast och var nästintill dominanta i första perioden men ändå var det Troja-Ljungby som tog ledningen genom Joakim Hillding.

Vita Hästen kunde inte utnyttja övertaget i den första perioden men det dröjde inte lång tid av andra perioden innan de kunde kvittera. Elliott Lorraine gjorde sitt andra mål för säsongen.

Sen tog också hemmalaget ledningen kort därpå när Marcus Eriksson gjorde sitt tionde mål för säsongen men den ledningen kvitterade Joakim Hillding några minuter senare.

Innan den andra perioden var över kunde Vita Hästen återta ledningen genom Alexander Falk som gjorde sitt första mål för Vita Hästen.

I den tredje perioden var det mycket Troja som pressade på för en kvittering men istället fick de en kalldusch när Fabian Ilestedt gjorde mål på straff. Troja tog ut målvakten för att pressa på men fick inte in någon reducering.

Matchen slutade till slut 5–2 till Vita Hästen efter att Erik Borg gjorde mål i tom bur.

Vita Hästen–Troja-Ljungby 5–2 (0–1, 3–1, 2–0)

Mål, Vita Hästen: Elliott Lorraine, Marcus Eriksson, Alexander Falk, Fabian Ilestedt, Erik Borg

Mål, Troja-Ljungby: Joakim Hillding 2

Skott: 32–34 (13-2, 11–14, 8–18)