VM- och SM-guldvinnaren Mikko Lehtonen på väg att bli utköpt i NHL


12 oktober 2021

VM- och SM-guldvinnaren Mikko Lehtonen är på väg bort från NHL-klubben Columbus.

På tisdagskvällen blev drömbacken för SHL-klubbarna uppsatt på listan över kontrakt som kommer att avslutas.Den spelskicklige världsmästarbacken Mikko Lehtonen har inte lyckats etablera sig i NHL.


Förra säsongen blev det nio NHL-matcher (tre assist) för Toronto Maple Leafs innan han blev trejdad till Columbus där han hade ytterligare tre assist på 17 NHL-matcher.


Den här säsongen har han inte tagit någon plats i NHL-laget Columbus och skulle skickas till farmarlaget Cleveland via waivers. Inget annat lag plockade upp honom, men den 27-årige finländske backen har inte för avsikt att spela i farmarligan med Cleveland.


Mikko Lehtonen har inte tagit plats i Columbus och kommer nu att bli utköpt från sitt kontrakt med NHL-klubben. Foto: Bildbyrån.


Nu talar allt för att hans kontrakt med Columbus kommer att brytas och han blir utköpt, enligt rapporterna från Nordamerika.Mikko Lehtonen vann SM-guld med HV71 våren 2017 och var med och vann VM-guld med Finland i Bratislava 2019. Förra säsongen inledde han i KHL med Jokerit där han gjorde 17 poäng (8 mål, 9 assist) på 17 matcher innan han NHL-debuterade hos Toronto.


LÄS MERVäxjös guldmakare om budgeten, Gynges kontrakt – och förstärkningar