HockeyNews
PLUS

Fem miljoner till segraren i CHL: "Inte ens funderat över prissumman"

(20759) Henrik Evertsson/CHL-buckla
Bildbyrån

Publicerad: 5 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Växjö är på jakt efter sin första titel i Champions Hockey League.

Men det är inte prischecken på fem miljoner kronor som drar.

– Jag har inte ens funderat på vad prissumman är så det verkar inte vara någon stor drivkraft för mig personligen i alla fall… säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till HockeyNews.se.


Växjö tog sig till final i CHL i februari 2018, men föll hemma mot finska Jyp.


I år är de regerande svenska mästarna med i turneringen för sjätte gången och sportchefen Henrik Evertsson tycker att Champions Hockey League utvecklas åt rätt håll.


– Det är inte lika många lag med som det var från start och det har gjort mycket. Jag tycker att alla lag verkligen visar att de vill gå långt. Det är den största grejen. Det är inga lag som ställer ut skridskorna, säger Evertsson till HockeyNews.se.


CHL har dragit ner antalet lag från 48 som mest till nuvarande 32.


– Det är väl ingen som ställer över en massa folk mer än i någon enstaka match, men det kan ske i slutet av SHL också så det är inget uppseendeväckande, menar Henrik Evertsson.


Med fyra lag i varje grupp i CHL, där de två bästa går vidare till åttondelsfinal, blir det snabbt avgörande matcher.


– Det blir den där extra nerven i och med att det är ett väldigt kort format. Det är väldigt komprimerat. Då kommer man väldigt mycket snabbare till måstematcherna jämfört med vad du gör under en 52-matcherssäsong. Alla matcher är viktiga, och så vidare, men de riktiga do-or-die-matcherna får man vänta på. I det här formatet kommer de rätt så snabbt och det tycker jag märks.


Prissumman I Champions Hockey League växer och är nu uppe i 495 000 Euro till segraren. Att kvala in till CHL ger 60 000 Euro, alltså över 600 000 kronor.


Men de där fem miljoner kronorna är fortfarande inte tillräckligt mycket för att i sig göra att CHL kan konkurrera med SHL i betydelse.


– Vi är med i ett mästerskap eller en turnering och då vill man vinna. Det är inte konstigare än så, säger Henrik Evertsson.


I nuläget har Växjö endast backen Juuso Vainio (mitten) på skadelistan. Foto: Bildbyrån.


Växjö har haft en bra start på säsongen både i SHL, där man leder, och i CHL där man ligger tvåa i gruppen bakom tyska Pinguins Bremerhaven.


Lakers har en bra slutspelschans inför dubbelmötet med TPS. Bara backen Juuso Vainio är skadad för närvarande. Den finländske backen bröt SHL-matchen mot Malmö den 30 september och var inte med mot Djurgården i lördags.


LÄS MERVM-meriterad finländare klar för spel i HV71: "Ska hjälpa laget till framgång"


– Det var en stukning. En ganska rejäl sådan i och för sig, men han är mycket bättre redan. Det är jättesvårt att säga vad det blir, men någon vecka så där. Inget allvarligt, säger Henrik Evertsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)