Lucas Raymond fortsätter imponera på tränarna: "Han spelar moget"


5 oktober 2021
Lucas Raymond kommer allt närmare NHL.
I Detroits träningsmatch mot Chicago stod han för ett mål och en assist.
– Det är upp till ledarstaben att bestämma, jag försöker bara göra mitt bästa för att påverka och spela så bra jag bara kan, säger han till klubbens hemsida.Det blev förlust för Detroit i träningsmatchen mot Chicago under natten till tisdag svensk tid.

Men för Lucas Raymond stärktes aktierna till att få en plats i truppen när NHL-säsongen drar igång om en vecka.

Forwardstalangen noterades nämligen för näst mest istid av alla forwards i Detroit med sina 18:46 och stod utöver det för ett mål, hans andra under försäsongen, och en assist, hans fjärde, samtidigt som han skickade iväg fem skott på mål.

Coachen Jeff Blashill medger att man inte tagit något beslut kring Raymonds framtid än, men han gillar vad han fått se av 19-åringen.

– Han gjorde ett bra jobb i kväll. Han har spelat bra i de matcher han spelat och allt han kan göra är att ta sig an utmaningarna han har framför sig och spela bra hockey. Han spelar moget för att vara så pass ung och han har helt klart talang, säger Blashill till klubbens hemsida.

Raymond själv försöker inte lägga allt för mycket fokus på framtiden.

– Jag försöker bara att göra mitt bästa, fokusera på mitt spel och de saker som jag själv kan kontrollera. Det är upp till ledarstaben att bestämma, jag försöker bara göra mitt bästa för att påverka och spela så bra jag bara kan, säger han till klubbens hemsida.