Tränaren opereras – då återvänder klubbikonen till tränarbänken för HV


21 september 2021
Fredrik Stillman ska opereras och missar HV71:s genrep.
Då kliver klubblegendaren Pelle Gustafsson in på tränarbänken.
– Fredrik kommer att vara borta några dagar, men räknar med att vara tillbaka när vi möter AIK på fredag, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

Under tisdagskvällen ställs HV71 mot förväntade toppkonkurrenten BIK Karlskoga i vad som är genrepet för båda lagen inför den allsvenska säsong som inleds på fredag.

Men för HV71:s del gör man det utan assisterande tränaren Fredrik Stillman som istället ska lägga sig på operationsbordet för att åtgärda ena axeln.

Det gör att Pelle Gustafsson, som gjorde över 700 SHL-matcher för HV71 som spelare, tar plats bredvid Tommy Samuelsson i kvällens match.

– Fredrik kommer att vara borta några dagar, men räknar med att vara tillbaka när vi möter AIK på fredag. Pelle har varit med oss en dag i veckan under hela försäsongen som en del i klubbarnas samarbete och vi är tacksamma att han kommer in och hjälper oss ikväll, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Gustafsson är egentligen huvudtränare för Hockeyettanklubben Dalen, men har alltså varit på plats hos HV71 en dag i veckan under försäsongen.