Stolt Brynäscoach efter regnkaoset: "Stort hjärta i hela föreningen"

18 augusti 2021

Huvudcoachen Mikko Manner kom till Monitor ERP Arena på onsdagsmorgonen och möttes av ett översvämningskaos.

Men mitt i eländet såg han styrkan hos sin nya klubb Brynäs.

– Man kunde se att det finns ett stort hjärta i hela föreningen. Alla var där och städade på morgonen runt varje omklädningsrum. Det var den stora Brynäsfamiljen som jobbade tillsammans, säger Manner till HockeyNews.se.
Det våldsamma regnandet i Gävle natten till onsdagen ledde till översvämningar runt om i staden.


Även Brynäs drabbades då Monitor ERP Arena översvämmades av regnmängderna.


– Det var lite annorlunda än vad vi tänkte igår när vi åkte hem från ishallen. Men det kan hända många saker som du inte kan påverka. Vi försöker göra det bästa av den här möjligheten också. Alla höll sig positiva och vi gjorde vad vi kan. Och vi förberedde oss för morgondagens match (mot AIK i Hofors), säger Manner till HockeyNews.se.


Till följd av ett strömavbrott i arenan blev isen förstörd och omklädningsrummen tog in vatten. Ett febrilt arbetande med att få ordning på allt tog vid.


– Nu ser det bättre ut. Vattnet är borta och strömmen är på. Nu får vi vänta och se hur det går de närmaste dagarna. Kanske att vi måste ta en paus från vårt eget omklädningsrum och vänta. Men det ser ganska bra ut just nu. Det är inget att klaga på. Det är sådant som händer i livet och man har bara två alternativ. Antingen blir man sur eller så ser man positivt på det när det händer saker, säger Mikko Manner till HockeyNews.se.


LÄS MERBrynäs tvingas stänga hemmaarenan på grund av översvämning


Han valde att vända motgången till något positivt.


– Det var riktigt kanon att se att damlaget, J20, J18 och J16 och alla materialare och ledare jobbade som en stor familj. Startspelare, importspelare, Oula Palve, Tomi Sallinen, alla tränare, säger Manner.


– Sedan skickade vi spelare till fysisk träning för det var omöjligt att vara ute på isen.


Brynäs omklädningsrum blev översvämmat av allt regn som föll över Gävle och Monitor ERP Arena. Foto: Britt Mattsson/Bildbyrån.


Den här dagen kommer ni aldrig att glömma?


– Haha, det var speciellt. När vi kom tidigt på morgonen var det så mycket vatten framför dörren.


Har du varit med om något sådant här förut?


– Nej, jag har aldrig sett så mycket vatten, säger Manner.


– Det är lite otur att det är nedförsbacke till alla omklädningsrum och att det kom så mycket vatten under två timmar under natten.


Trista bilder inifrån Monitor ERP arena efter översvämningen. Foto: Britt Mattsson/Bildbyrån.


Mikko Manner vidgar perspektivet för det är inte bara Brynäs som har blivit drabbat av översvämningarna i Gävle.


– Det är inte bara vi som har haft problem utan hela stan. Det är surt för dem som har källare och många människor har vaknat upp till att ha problem i sina hem. För oss är det lättare eftersom det är en arbetsplats och vi får fixa den tillsammans och ha lite tålamod. Vi har B-hallen där vi kan fortsätta att träna och spela, så det är ingen fara för oss, säger Manner.


LÄS MERDjurgårdens sportchef om skadeläget: "Lite skavanker"


– Hoppas att alla familjer som har fått vattenskador här i Gävle får sina saker fixade. Vi vill försöka spela bra och sprida lite glädje till samhället här i Gävleområdet.


Brynäs åker iväg till Hofors under torsdagen för en träningsmatch mot AIK. Det blir ett sätt att ytterligare svetsas samman som lag.


– Man kan inte lägga energi på saker som man inte kan kontrollera utan det är bättre att fokusera på det andra. Det är likadant i hockey oberoende av om du vinner eller förlorar. Inte göra så stor sak åt något håll. Om du vinner får du fortsätta jobba hårt och vara ödmjuk och om du förlorar så får du fortsätta jobba hårt och vara ödmjuk och tro på dig själv. Sådant är livet, säger Mikko Manner.