Örebros backstjärna ur form – och toppcentern ska iväg på OS-kval


18 augusti 2021

Örebro får vänta på att den amerikanska stjärnbacken Nick Ebert. Han behöver träna sig i form innan han kan spela matcher.

Och inom kort sticker toppcentern Rodrigo Abols.Den här veckan har Örebro träningsmatcher mot Oskarshamn (onsdag) och Djurgården (fredag).


Örebros offensive back Nick Ebert får stå över båda matcherna för att han inte är i form efter sommaren hemma i Nordamerika.


– Han är på plats och vi tränar honom. Han kommer inte att spela mot Oskarshamn och inte mot Djurgården heller utan vi tränar honom i matchform så han ska kunna komma in och spela matcher, säger Örebros huvudtränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se.


Ebert blev skadad på försäsongen förra året och kunde inte spela i SHL förrän den 23 januari. Men på de 19 matcher han spelade för Örebro fick han ihop elva poäng.


Den 27-årige amerikanen är tänkt som en nyckelspelare. Men just nu är han inte i form, vilket Hockeypuls var först med att berätta.


– Ifjol kom han in sent och i år har vi honom på plats och kan träna ihop. Vi behöver få honom i fysisk form så han kan gå in och spela match. Ifjol blev det lite stressigt. Han åkte på en skada och saknade lite tajming i vissa situationer så det kommer vi att vara noga med när han börjar spela igen, säger Niklas Eriksson.


Vad som har hänt under sommarens försäsongsträning vill han inte gå in på.


– Vi lägger stor vikt vid att vi ska ha våra spelare i fysisk status innan vi släpper ut dem i match. Därför är det viktigt att vi tar den tid det behöver för att ha honom i speldugligt skick så att säga, säger Eriksson.


Backstjärnan Nick Ebert bedöms vara ur form och får träna ett tag till innan det blir match med Örebro. Foto: Bildbyrån.


Örebro kommer att sakna den lettiske stjärncentern Rodrigo Abols inom kort.


– Han spelar mot Oskarshamn och sedan åker han tillbaka till Riga på torsdag eller fredag och spelar med dem i Riga. De (Lettland) har OS-kval veckan därpå och ligger på läger i veckan som kommer. Han blir borta ett tag på grund av OS-kval, säger Niklas Eriksson.


LÄS MERBrynäs tvingas stänga hemmaarenan på grund av översvämning


– Likadant (Jonas) Arntzen kommer att bli borta på grund av OS-kval. Vi har Marcus Brännman från J20 som backar upp (Jhonas) Enroth.


Även Oliver Eklind missar mötet med Oskarshamn i Hallsberg.


– Han fick ryggskott (i måndags) på träningen så det är inget han har dragits med utan det kom och han är förmodligen tillgänglig för spel i slutet av veckan.


Forwarden Linus Öberg är den här veckan på NHL-klubben San Joses utvecklingsläger i USA.