HockeyNews
PLUS

Forward skadad på Djurgårdsträningen – men Josefson är spelklar

(20338) Barry Smith/Djugården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 12 augusti 2021

STOCKHOLM. En forward klev av skadad under torsdagsträningen och Djurgården spelar sannolikt med en juniormålvakt i första träningsmatchen mot Leksand.

Lagkaptenen Jacob Josefson är spelklar för första gången sedan i januari.

Här är läget i Djurgården.


Djurgårdens nya huvudcoach Barry Smith leder laget för första gången på fredagskvällen i en match. Då ställs stockholmarna mot Leksand i Tegera arena.


Smith har infört en hel del nya övningar på träningarna och spelarna har börjat komma in i hans tänk.


Mot Leksand ser ingen av Djurgårdens ordinarie målvakter Mantas Armalis eller Niklas Svedberg ut att kunna spela.


Armalis tränar inte på is för närvarande och Svedberg har en skavank som gör att han vilas från matcher.


– Vi kanske ska spela med två juniormålvakter imorgon. Vi har tolv forwards och sju backar till matchen. Vi tar ut laget idag eller efter träningen imorgon, säger Djurgårdscoachen Barry Smith till HockeyNews.se.


Det innebär att antingen Vegas-draftade Carl Lindbom, 18, eller Sebastian Trygg, 19, får starta mot Leksand.


Även bland utespelarna saknas det ett par man.


– Vi har några stycken som är skadade och inte så friska, så de spelar inte. Jag säger inte så mycket mer om det.



Barry Smith vill inte gå in på vilka spelare det rör sig om, men enligt uppgift till HockeyNews.se spelar inte centern Sebastian Strandberg tills vidare. På torsdagsträningen klev Manuel Ågren av på grund av smärtor i ena benet och fick hjälpas ut till omklädningsrummet. Ytterligare undersökningar väntar för Ågren.


Barry Smith har lett isträningarna i ett par veckor och är nöjd med intensiteten.


– Spelarna kämpar och det är bra fokus. Jag tycker att det är bra, säger han.


Djurgårdscoachen kommer inte att låsa fast sig vid några kedjekombinationer i ett tidigt skede på försäsongen utan testa sig fram.


– Vi ska försöka så att alla får spela någon gång. I kedjorna ska vi byta en vänsterforward mot en högerforward och någon center, så att vi provar alla och så att när vi kommer till den 11 september vet vi precis vem som passar med vem, säger Smith.


LÄS MERWikstrand nygammal lagkapten i Färjestad – som föll mot Örebro


För långtidsskadade lagkaptenen Jacob Josefson, som inte har spelat sedan i mitten av januari på grund av en hjärnskakning, har återhämtning, rehabträning och nu också isträningen löpt på enligt plan.


Mot Leksand väntas han spela för första gången på sju månader.


– So far, so good. Tanken är att jag ska spela. Jag har vilat ett tag nu… Jag är väldigt sugen så det ska bli roligt. Det har känts bra på träningarna. Om inget oförutsett händer ikväll eller imorgon bitti så räknar jag med att spela, säger Josefson till HockeyNews.se.


LÄS MERDubbel Stanley Cup-mästare klar för Skellefteå – son till legendaren


Josefson strålar av glädje över att må bra igen och man kan se på honom att han längtar till matchen. Och den förre NHL-centern hoppas hitta tillbaka till toppformen inför premiären den 11 september.


– Det är samma som alltid på försäsongen, att komma in i sakerna. Nu fick jag ett lite längre avbrott än vad det brukar vara, men jag tror inte att det ska ta längre tid än det brukar göra. Tror jag i alla fall. Vi får väl se. Äh, det är bara gå ut och inte tänka så mycket och bara röra på benen och åka mycket skridskor så blir det nog bra, säger Josefson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS