HockeyNews
PLUS

Gragnani klar för Djurgården – här är datumet då han ansluter

(19190) Marc-André Gragnani/Djurgården
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 23 juni 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Marc-André Gragnani är klar för en fortsättning i Djurgården.

På onsdagen blev det officiellt att den NHL-meriterade kanadensiske backen har skrivit på för Stockholmsklubben.


Efter nästan ett helt år utan hockeymatcher eller träning med ett hockeylag kastade sig den NHL-, VM- och OS-meriterade backen Marc-André Gragnani på ett plan från Montreal till Stockholm och spelade de sista fem grundseriematcherna med Djurgården.


Hur det gick för 34-årige Gragnani?


Han gjorde poäng i alla sina fem SHL-matcher och samlade ihop två mål och tre assist. Med det hamnade Gragnani bättre i backarnas poängliga än spelare som Leksands Johan Fransson, Växjös Teemu Eronen och Christian Folin, som spelade betydligt fler matcher i SHL.


LÄS MERGragnani är öppen för en fortsättning i Djurgården: "Trivs jättebra"


Marc-André Gragnani har nu skrivit på ett ettårskontrakt med Djurgården. Enligt uppgift till HockeyNews.se ansluter den kanadensiske backen den 15 oktober på grund av skattetekniska skäl. Det gör att han kommer att missa de första tio SHL-matcherna.


– Han har skrivit på för en säsong. Han har hela tiden velat komma tillbaka. Han trivdes otroligt bra i Djurgården och i Stockholm, den kombinationen. Vi har haft en sjukt bra och öppen dialog med Jocke hela tiden. Han spelade bara fem matcher, men har hela tiden velat återvända och det var skönt att vi fick ihop det, säger Gragnanis agent Andreas Johansson till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgården intresserat av att förlänga med tidigare NHL-backen: "Dialog"


Med tanke på att Gragnani kom till Djurgården utan ordentliga förberedelser förra säsongen har han alla förutsättningar att komma ännu bättre in i laget i höst.


– Han är i Montreal, bor där och tränar där. Han kör fys och är på is någon dag i veckan.


Marc-André Gragnani har spelat 78 NHL-matcher i sin karriär för Buffalo, Vancouver, Carolina och New Jersey. Innan han kom till Djurgården hade han spelat fyra säsonger i KHL och gjort stadigt med poäng för Kunlun och Dinamo Minsk.


Djurgården har tio backar under kontrakt inklusive Gragnani. JVM-backarna Alex Brännstam och Ludvig Hedström samt Pontus Johansson knackar på porten till SHL.


– Vi känner oss trygga i att han (Gragnani) på kort tid kommer att kunna ha en stor roll och mycket istid. Ur ett strategiskt perspektiv gillar vi också att Marc-Andrés senare ankomst till Djurgården ger möjligheter för våra nyförvärv och unga utvecklingsbara spelare. Det här öppnar för dem att ta chansen att tävla om positioner och speltid under inledningen på säsongen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)