HockeyNews
PLUS

Frödén nobbar KHL-jätten – här hamnar han nästa säsong

(19725) Jesper Frödén
Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Jesper Frödén lämnar Skellefteå. Men inte för spel i KHL.

Den vasse målskytten har skrivit på sitt första NHL-kontrakt.

Det blir Boston som blir nästa adress för högerskytten och VM-forwarden Jesper Frödén. Han har skrivit på ett ettårigt rookiekontrakt med Boston Bruins.


– Bruins är väldigt nöjda med Jesper som tillskott till vår organisation. Vi har följt Jespers tillväxt i SHL där han har bevisat att han är högproduktiv, tävlingsinriktad och en smart tvåvägsspelare. Jesper är väldigt exalterad att komma till ett tävlingsinriktat lag med möjlighet att slåss om en plats i laget, säger Bostons general manager Don Sweeney till klubbens hemsida.


LÄS MERSkellefteå kan tappa Jesper Frödén till storklubben i KHL


Jesper Frödén sköt 22 mål för Skellefteå i SHL den senaste säsongen och tog en plats i Tre Kronors VM-lag där han efter att ha fått följa turneringen från sidan i de två första matcherna kom in och gjorde tre mål på de fem matcher han spelade.



KHL-klubben Ak Bars Kazan har försökt locka Jesper Frödén med ett kontrakt inför nästa säsong och med möjligheten att fortsätta vara lagkamrat med Skellefteås VM-center Pär Lindholm.


Men Frödén tar nu chansen i NHL i Lindholms förra NHL-klubb Boston. Skellefteå tappar därmed hela sin landslagskedja med Frödén (Boston), Andreas Wingerli (Colorado) och Jonatan Berggren (Detroit) till NHL-klubbar.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)