Toppbacken lämnar Rögle – skriver NHL-kontrakt


13 juni 2021

Rögle tappar ännu en nyckelspelare.
På söndagen meddelade klubben att toppbacken Éric Gélinas skrivit på ett NHL-kontrakt.
– Hans ledarskap, personlighet och stenhårda skott kommer bli svårt att ersätta, men vi önskar honom lycka till när han nu får en ny chans i NHL, säger sportchefen Chris Abbott till klubbens hemsida.
I förra veckan avslöjade Expressen att Rögles toppback Éric Gélinas var nära att skriva på ett NHL-kontrakt.

Nu meddelar Rögle att kanadensaren lämnar ängelholmarna. 


– Éric har varit en stor del av våra framgångar här de 2,5 senaste säsongerna, och har visat att han är en av SHL:s bästa backar. Hans ledarskap, personlighet och stenhårda skott kommer bli svårt att ersätta, men vi önskar honom lycka till när han nu får en ny chans i NHL, säger sportchefen Chris Abbott till klubbens hemsida.


Éric Gélinas anslöt till Rögle från Bratislava i KHL under slutet på säsongen 2018/2019 och stod totalt för 56 poäng, varav 14 mål och 42 assist på 90 grundseriematcher. 


– Jag är väldigt glad för den här möjligheten som jag jobbat så hårt för, säger Gélinas.


NHL-klubben Carolina Hurricanes blir nästa stopp i karriären för den 30-årige kanadensaren. Hurricanes har skrivit ett ettårskontrakt med Gélinas som ger honom motsvarande 6,24 miljoner kronor om han tar en plats i NHL och han är dessutom garanterad lite drygt en miljon kronor om det blir spel i farmarligan AHL.


– Eric är en rutinerad back med NHL-erfarenhet. Han hade en stark säsong i en ledande roll i Sverige förra säsongen och att lägga till honom hjälper oss att stabilisera vårt försvarsdjup, säger Hurricanes general manager Don Waddell till klubbens hemsida.