Hämtade upp 0–2-underläge – nu kan Vegas avgöra på hemmaplan

(19934) Vegas

Publicerad: 9 juni 2021

Mattias Janmark gjorde comeback och stod för ett assist när Vegas vann på bortaplan och kopplade ett rejält grepp om Colorado.

Mark Stone blev hjälte på övertid och nu kan Vegas avgöra matchserien på hemmaplan om två dagar.

– ”Flower” (Fleury) gjorde en jätteräddning tidigt på övertid och höll oss kvar i matchen och det gav mig en möjlighet att avgöra, säger Stone.

Colorado fick bästa tänkbara start på den femte matchen mot Vegas.

Brandon Saad gav hemmalaget ledningen i den första periodens sista sekund efter ett tveksamt agerande av Vegas-målvakten Marc-André Fleury.

– Jag såg pucken rätt bra, den kom fort och när jag var yngre hade det nog påverkat mig mer men nu backade killarna upp mig direkt inne i omklädningsrummet i pausen och jag kunde bara göra mitt bästa efter det där och vi kom tillbaka på ett bra sätt, säger Fleury.

I andra perioden ökade Colorado på till 2–0 och Vegas var pressade inför slutperioden men fick det där viktiga reduceringsmålet redan efter 1.03.

Mattias Janmark var med i förarbetet och stressade fram ett misstag från André Burakovsky vid offensiv blålinje och sekunden senare kunde Alex Tuch göra sitt fjärde mål i slutspelet.

Tre minuter senare kom kvitteringen.

Gabriel Landeskog slog en passning precis innanför offensiv blålinje som resulterade i en kontring – William Karlsson var upp pucken och höll vackert i den innan han serverade Jonathan Marchessault som fick mer eller mindre öppet mål.

Matchen gick till övertid och det blev ett snabbt avgörande.

Marc-André Fleury – som storspelade efter sitt misstag i första perioden – stod för en ny avgörande räddning när J.T. Compher fick ett utmärkt läge mitt i slottet och knappt minuten senare kunde Mark Stone avgöra.

Ryan Graves sköt två skott från offensiv blålinje som blockerades och det öppnade upp en lucka bakom honom som Stone tog tillvara på.

– Förlängningen skulle ha tagit slut om inte ”Flower” hade gjort den där räddningen och det gav mig chansen att avgöra, säger Stone.

Vegas har nu skaffat sig en 3–2-ledning i matchserien inför match sex hemma i T-Mobile Arena om två dagar.

Colorado–Vegas 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0–1)

Mål, Colorado: Brandon Saad, Joonas Donskoi.

Vegas: Alex Tuch, Jonathan Marchessault, Mark Stone.

Skott: 30–25 (10–9, 11–5, 7–10, 2–1)