Coloradostjärnorna sågas av egna tränaren efter förlusten: "Inte ens nära"


5 juni 2021
Colorado föll mot Vegas efter att man tappat en 2–1-ledning.
Efteråt var Coloradotränaren Jared Bednar rejält kritisk mot sitt eget lag och inte minst förstakedjan.
– Kolla på siffrorna som våra toppspelare hade ikväll och jämför det med Vegas toppspelare. De är inte ens i nära, säger Bednar.


Colorado gick in i match tre mot Vegas med en 2–0-ledning i matchserien.

Men 60 spelade minuter senare var det reducerat.

Efter en mållös förstaperiod kunde William Karlsson ge Vegas ledningen med sitt tredje mål i slutspelet, bara för att en och en halv minut senare får se Carl Söderberg kvittera med sitt första mål i slutspelet denna säsong när han tryckte in en retur.

Colorado kom även att ta ledningen i numerärt överläge fem minuter in i den tredje perioden, men där slutade det roliga för Avalanche.

När 5.18 återstod av tredje perioden missade Jonathan Marchessault ett friläge, men när han snappade upp pucken bakom den förlängda mållinjen lyckades han valla in pucken via Coloradomålvakten Philipp Grubauer för att kvittera. Och bara 45 sekunder senare klev Max Pacioretty fram och styrde in de som kom att bli matches sista mål för att fullborda Vegas vändning.

Efteråt var det en allt annat än nöjd Coloradotränare i form av Jared Bednar som mötte pressen.

– Vi lurar oss själva om vi tror att det där är den tävlingsnivå vi måste ha för att vinna mot det lag som vi delade förstaplatsen i grundserien med. I fem raka perioder har de tävlat hårdare än vad vi gjort, säger Bednar.

Och han var inte det minsta nöjd med vad han fick se från sin förstakedja med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

– Kolla på siffrorna som våra toppspelare hade ikväll och jämför det med Vegas toppspelare, de är inte ens nära. Den spelare som jobbar hårdast i vårt lag är Philipp Grubauer, säger han.

William Karlsson utsågs till matchens tredje bästa spelare.

Vegas Golden Knights–Colorado Avalanche 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Mål, VGK:
William Karlsson, Jonathan Marchessault, Max Pacioretty
Mål, COL: Carl Söderberg, Mikko Rantanen
Skott: 43–20 (14–3, 10–9, 19–8)