HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-centern och norske landslagsmannen har gjort klart med ny klubb

(19758) Ken Andre Olimb
Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Den tidigare SHL-spelaren Ken Andre Olimb behövde inte gå kontraktslös särskilt länge.
Nu har den norske centern gjort klart med ny klubb inför kommande säsong.

Den norske landslagsmannen Ken Andre Olimb tillbringade totalt fem säsonger i Sverige, där han representerade Leksand, Karlskoga och Linköping. Men de senaste tre säsongerna har han hållit till i den tyska ligan och Düsseldorf. 


Efter att säsongen tog slut stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i den tyska klubben. Men den 32-årige centern behövde inte gå klubblös särskilt länge. 


På torsdagen meddelade den tyska klubben Schwenninger Wild Wings, med Niklas Sundblad som tränare, att man gjort klart med norsken. 


– Jag är väldigt glad över att vi gjort klart med en av de bästa centrarna i hela ligan. Ken Andre är en mycket bra tvåvägsspelare. Han kommer att ge oss mycket kvalitet i olika spelsituationer, säger Sundblad till lagets officiella hemsida. 


Centern spelar just nu sitt tionde VM för Norge och har stått för en poäng på de tre inledande matcherna i mästerskapet. 


I Schwenninger blir Olimb lagkamrat med svenskarna Joacim Eriksson, Niclas Burström och Patrik Lundh, samt svenskbekantingarna Travis Turnbull och tvillingarna Tyler och Tyson Spink. 




Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)