HockeyNews
PLUS

Aaro ska assistera Barry Smith i Djurgården: "Känns väldigt bra"

(19716) Mikael Aaro/Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 25 maj 2021

FacebookXWhatsApp

LIDINGÖ. Djurgården har gjort klart med Skellefteås juniorcoach Mikael Aaro, som blir en av de två assisterande coacherna till Barry Smith.

– Det lilla jag har pratat med Barry så känns det väldigt bra. Han är nyfiken och vill hitta saker att förbättra allting och utveckla och det är häftigt, säger Aaro till HockeyNews.se


Skellefteå AIK har värvat Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson inför kommande säsong i SHL.


Skellefteås juniorcoach Mikael Aaro, 40, går motsatt håll och blir en av två assisterande coacher i Djurgården. Aaro hade ett år kvar på sitt kontrakt med Skellefteå, men nu är den biten löst.


När han blev kontaktad av Djurgården visste han direkt att han ville till Stockholmsklubben.


Mikael Aaro kommer att ha hand om Djurgårdens backar i tränarkonstellationen där Barry Smith är huvudansvarig.


– Först och främst är det en spännande klubb med den historik som finns. När man var ung och tittade mycket hockey var det en storhetstid. Och de var bra 18/19 så det finns stor potential att göra bra saker, tycker jag, säger Aaro mellan två träningspass för Djurgården ute på Bosön på Lidingö.



Mikael Aaro ser att spännande Djurgården hålla på att ta form.


– Det är en intressant grupp. Det finns mycket erfarenhet blandat med många unga spelare som är på väg framåt också, som är intressant. Kombinationen av det är bra och jag tror vi kan göra bra saker, säger han.


För Mikael Aaro blir det mycket nytt. Och för Djurgårdsspelarna är han förhållandevis okänd. Under måndagen blev de informerade om att han kommer att ingå i tränarstaben.


– Jag vet att han har varit i Karlskrona och Skellefteå, men jag kan inte säga att jag vet så mycket, eller ingenting egentligen annat än att han är från Norrland, Piteå, säger Djurgårdsbacken Tom Nilsson till HockeyNews.se.


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson fyller i:


– Vi har inte hunnit bekanta oss så mycket, men jag har bara hört mycket gott om honom. Det lilla vi har träffats här verkar han vara väldigt duktig. Det blir väldigt roligt.


LÄS MERDjurgården intresserat av att förlänga med tidigare NHL-backen: "Dialog"


Mikael Aaro har jobbat med juniorer i Tingsryd och de senaste två åren i Skellefteå och vet värdet av att ha unga spelare i klubben och att de ökar konkurrensen om platserna.


– Jag har pratat med vissa här som man har hunnit sätta sig med lite grann. Det är bra att komma in och bilda sig en egen uppfattning tror jag. Några har jag sett i juniorserierna och några har jag sett i junior-VM. Det finns några som trycker på och vill in. Jag tror det är bra för föreningen att det kommer unga som vill vara med och tävla och slå sig in. Det är bra för de som är kvar i juniorlaget att man ser att det finns en väg in, en möjlighet att ta sig dit. Det tror jag är bra, säger Mikael Aaro.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)