HockeyNews
PLUS

Rasmus Sandins första slutspelsmål: "Det var 1,5 år sedan jag gjorde mål"

(19686) Rasmus Sandin
Bildbyrån / Skärmdump NHL

Publicerad: 23 maj 2021

FacebookXWhatsApp

21-årige Rasmus Sandin slog till och gjorde sitt första slutspelsmål i natt när Toronto utjämnade till 1–1 i matchserien mot Montreal.

– Jag kollade telefonen precis men hann inte läsa igenom alla meddelanden. Vi pratade just om att det är runt 1,5 år sedan jag gjorde mål senast, säger Sandin efter 5–1-segern.


Toronto tappade sin lagkapten John Tavares efter en otäck kollision i det första mötet mot Montreal men laget tog sig samman i natt och utjämnade direkt – efter en imponerade insats som till slut blev 5–1.

– Vi var förberedda. Vi kom ut och hjälpte varandra på olika sätt och hade ett bra tempo och snackade mycket med varandra. Oavsett vad som hänt så höll vi huvudet högt och fortsatte spela, säger Rasmus Sandin.

Den 21-årige backen har bara spelat nio NHL-matcher i grundserien och en match för Toronto Marlies i AHL – men i slutspelet har han fått förtroende.

LÄS MER: Kutjerov höggs ner – efter fyrapoängsshowen

Och dessutom är Sandin placerad i lagets första powerplay-uppställning tillsammans med Auston Matthews och Mitch Marner.

Efter drygt halva matchen slog Sandin till i numerärt överläge och ökade på Torontos ledning till 3–1 – men det krävdes en längre videogranskning.

– Jag visste jag inte ens vad dom kollade på. Jag hoppades bara att det skulle bli mål och det var lite nervöst om jag ska vara ärlig. Vi pratade precis om att jag inte gjort mål på 1,5 år eller något sånt, säger Sandin.

– Jag kollade telefonen precis innan jag kom hit men jag hann inte läsa igenom alla meddelanden från folk hemma. Jag är väldigt göad över målet men det viktigaste är att vi vann.


Berätta om målet?

– Mitch läste spelet bra först och främst när deras spelare åkte för att byta så jag hittade honom och han tog in pucken enkelt. När man spelar med såna spelare är det inte svårt för mig, jag fick pucken upplagd helt perfekt och tog ett steg in och bara sköt och träffade rätt lucka. Väldigt glad för målet och tacksam över att få chansen att spela i powerplay.

LÄS MER: Historisk förlust för Tre Kronor: "Suger stenhårt"

I tredje perioden ökade William Nylander på till 4–1 och ”Lill-Nyllet” spelade fram till 5–1-målet som blev slutresultatet.

Rasmus Sandin utstrålar ett stort självförtroende och Nylander vet vart det kommer ifrån:

– Mig! Det är jag som lärt honom. Han bor ju med mig så han plockar upp en del saker…

Toronto–Montreal 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Mål, Toronto: Jason Spezza, Auston Matthews, Rasmus Sandin, William Nylander, Alexander Keerfoot.

Montreal: Jesperi Kotkaniemi.

Skott: 34–23 (9–9, 20–6, 5–8)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)