Fartfyllt men målsnålt när Finland slog USA

(19683) finland usa

Publicerad: 22 maj 2021

Finland besegrade USA i första omgången i årets VM–turnering. Detta efter att Finland avgjort matchen med två mål i andra perioden.

Det var full fart direkt från start när USA och Finland gick in i årets VM–turnering. Båda lagen kom ut i högt tempo och turades om att skapa heta målchanser i den första perioden.

Men det skulle dröja till den andra innan målen började ramla in, och det var Finland som satte sig i förarsätet.

Först gjorde Atte Ohtamaa 1–0 efter knappa sju minuter innan Iiro Pakarinen utökade till 2–0. Ett något turligt mål som USAs målvakt Calvin Petersen själv sparkade in i mål.

Matchens prestation stod Jason Robertson för när han minuter efter Finlands 2–0 gjorde USAs första mål. En lång passning från egen förlängd mållinje togs ner på volley av den unge forwarden som kom helt fri med Olkinoura. Avslutet slank in mellan benen på burväktaren och reduceringen till 2–1 var ett faktum.

Målet gav USA hopp inför tredje och man pressade på bra mot slutet. Men Finland stod emot effektivt och sista perioden slutade mållöst.

Det innebär att båda de Nordamerikanska lagen inleder turneringen med förlust, efter att Kanada förlorat mot Lettland igår.

Finland – USA 2–1 (0–0, 2–1, 0–0)
Mål, FIN: Atte Ohtamaa, Iiro Pakarinen
Mål, USA: Jason Robertson
Skott: 29 – 30